Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ψάχνουν ισοδύναμα για τα προνόμια
Ψάχνουν ισοδύναμα για τα προνόμια

Ψάχνουν ισοδύναμα για τα προνόμια

Δεν θα αλλάξει τίποτα αυτή τη χρονιά σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση των αθλητών – μαθητών στις εισαγωγικές για ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κόψει τη μοριοδότηση των νεαρών αθλητών ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυρίας, καθώς αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα προνόμια που έχουν απομείνει στη νέα γενιά για να συνεχίσει να ασχολείται με τον αθλητισμό.

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αμφισβητεί τις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διακριθέντων αθλητών δημιουργεί εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δημιουργεί, όμως, και πολλά ερωτήματα, αφού αυτή τη φορά το ανώτατο δικαστήριο δεν ασχολείται με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά με μια που ισχύει εδώ και δεκαετίες. Η απόφαση, δε, έρχεται δύο μήνες πριν από τις εισαγωγικές εξετάσεις» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του υπουργείου και διαβεβαιώνει τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους ότι θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση για να έχουν οι διακριθέντες αθλητές «ένα ισοδύναμο με το σημερινό καθεστώς πρόσβασης στα ΑΕΙ». Μάλιστα, ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός σε του στον Sport FM υπογράμμισε ότι θα υπάρξει νομοθετική λύση.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας «πάγωσε» όλους τους νέους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της αρχηγού της εθνικής ομάδας Αλεξάνδρας Ασημάκη, η οποία ελάχιστη ώρα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αναφέρθηκε σε αυτό: «Αυτή η επιτυχία ήρθε σε μία στιγμή που ο ελληνικός αθλητισμός ταλανίζεται και μετά τα πρόσφατα γεγονότα με την των προνομίων για τους αθλητές. Η ομάδα μας διαθέτει πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά και αν δεν υπάρχουν κίνητρα, τότε, δυστυχώς, θα αποδυναμωθούν και οι εθνικές μας ομάδες και πολλά νέα παιδιά θα σταματήσουν τον αθλητισμό. Μακάρι αυτό να αλλάξει, διότι ο πρωταθλητισμός έχει πολλές στερήσεις και πρέπει η πολιτεία να βοηθάει τους νεαρούς αθλητές για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση