Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο λόγω χιονόπτωσης

Προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο λόγω χιονόπτωσης

Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να κάνουν μέσα στα αυτοκίνητά τους και εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό εκατοντάδες οικογένειες, που από το μεσημέρι παρέμειναν στα Ι.Χ. τους ακινητοποιημένοι σε ένα μήκος 25 χιλιομέτρων, από το Αχλάδι της Φθιώτιδας μέχρι και τους Αγίους ς της Μαγνησίας, δηλαδή από το 245 χλμ έως το 270 χλμ της εθνικής οδού Λαμίας-ς.

Μετά από πολύωρη προσπάθεια άρχισαν να απεγκλωβίζονται σιγά-σιγά τα εκατοντάδες εγκλωβισμένα . Τα εκχιονιστικά μηχανήματα αρχικά απομάκρυναν κάθε κίνδυνο στο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα να διοχετευθεί η κυκλοφορία από Λαμία προς και Βόλο από το 242 km, στη διασταύρωση Ραχών, μέσα από το παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Στη συνέχεια από τον κόμβο της Πελασγίας απεγκλωβίστηκαν τα που ήταν εγκλωβισμένα στο τμήμα από Αχλάδι μέχρι Πελασγία και η κίνηση διοχετεύτηκε στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, απέδωσαν και οι προσπάθειες που καταβάλλονταν να απομακρυνθούν τα προτα στο 260 χλμ στους Αγίους ς, και πριν λίγο ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις και αποκαθίσταται σιγά-σιγά η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο Λαμίας-Λάρισας.

Ωστόσο τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό για τα αυτοκίνητα και τα μεγάλα οχήματα που έχει εφαρμοστεί με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας.

Σε ό,τι αφορά το δρόμο Λαμίας-Δομοκού δίδεται μια πραγματική μάχη για να παραμείνει ανοιχτός, ενώ η κυκλοφορία συνεχίζεται μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα Ι.Χ.

Σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες επικρατεί μια στην Ανατολική Φθιώτιδα και τη Δυτική Φθιώτιδα, ενώ αντίθετα έντονα παραμένουν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δομοκού.

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση