Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Σκιάθο (βίντεο)
Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Σκιάθο (βίντεο)

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Σκιάθο (βίντεο)

Προβλήμτ καταγράφονται στη Σκιάθο εξαιτίας της ς που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί.

Η που έπεφτε όλη τη νύχτα έχει προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα, προξενώντας ζημιές σε δρόμους, κατααστήματα και σπίτια στη Χώρα.Η βροχόπτωση συνεχίζεται έως αυτή την ώρα.

Στην περιοχή «Δέλτα», κοντά στο αεροδρόμιο «Παπαδιαμάντης», το ύψος του νερού φθάνει τα 40 εκατοστά, ενώ προβλήματα καταγράφονται και στον περιφερειακό δρόμο της Χώρας.Πέραν της βροχόπτωσης, προβλήματα δημιουργούνται και από τους ισχυρούς ανέμους.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ανέφερε ότι «καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας δίναμε μάχη για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, διότι το νερό που έπεφτε στη Σκιάθο ήταν τόσο πολύ που σήμανε συναγερμός».

«Μέχρι τις 3.30 το πρωί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δήμου, αλλά και κάτοικοι προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να σώσουμε ανθρώπους αν απαιτείτο».

«Τώρα έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο νησί, αλλά οι ζημιές είναι μεγάλες. Πρέπει να δούμε τι γίνεται και στην ύπαιθρο του νησιού και κυρίως σε ευαίσθητες περιοχές στον άξονα Σκιάθου -Κουκουναριών» κατέληξε.

Να σημειωθεί πως από το βράδυ του Σαββάτου 4 Απριλίου 2020, έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τη Σκιάθο. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα  και τους αντιδημάρχους Γιάννη Γιαννίτση και Γιάννη Τσανάκα, τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Ταμπάκη.

Η επιχείρηση αντιμετώπισης της καταστροφής λειτούργησε με προτεραιότητα στις κατ και στις επιχειρήσεις που είχαν πλημμυρίσει, συνεχίστηκε μέχρι στις 3:30, με την πολύτιμη συμμετοχή και υποστήριξη της  Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ μέχρι αργά το βράδυ ο δήμαρχος είχε τηλεφωνική
επικοινωνία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βόρειων Σποράδων,  η οποία διέθεσε μηχάνημα για τον καθαρισμό του επαρχιακού δρόμου και των ρεμάτων.

Από τις πρώτες πρωινές  ώρες της Κυριακής, και ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνέχιζαν προκαλώντας κατολισθήσεις, και πτώσεις δέντρων, ο δήμαρχος Σκιάθου επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και ζήτησε εγγράφως να κηρυχθεί σε , αντίστοιχα επικοινώνησε με τον
γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Με τον δήμαρχο επικοινώνησαν οι βουλευτές Μαγνησίας  οι οποίοι ενίσχυσαν με ενέργειές τους την πρόταση του δημάρχου προς τον γενικό γραμματέα.

Για την πρόθεσή του να συνδράμει τον Δήμο Σκιάθου με οχήματα δήλωσε στον δήμαχο Σκιάθου ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Τέλος με τον δήμαρχο επικοινώνησε ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος για να δηλώσει τη διάθεσή σου για βοήθεια.

 

 

Ο Θεσσαλίας Κ.Αγοραστός κήρυξε σε το Δήμο Σκιάθου

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αιτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της περιοχής του Δήμου Σκιάθου μετά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έντονες βροχοπτώσεις που επικράτησαν από το Σάββατο 04 Απριλίου 2020 έως την Κυριακή 05 Απριλίου, φαινόμενα τα οποία προξένησαν τεράστιες στο εθνικό επαρχιακό – δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και εν γένει έργα υποδομής κ.λπ.

Ρέμα Αγίας Παρασκευής Πλατανιά Σκιάθος …μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν όλο το βράδυ τόσο στο επαρχιακό δίκτυο , ενώ βοηθούν συνάμα και στο έργο του Δήμου .

 “Πληγές” και στη Σκόπελο

Η έπληξε και τη  Σκόπελος που δίνει τον δικό της αγώνα  προκειμένου να αντεπεξέλθει και να αντιμετωπίσει τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις και τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα τελευταία 24ωρα.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Στ. Περίσσης, ανέφερε ότι προβλήματα έχουν σημειωθεί σε δημοτικούς δρόμους, στο οδικό δίκτυο, σε δίκτυα ύδρευσης κι αποχέτευσης.

“Σε όλο το νησί υπάρχουν προβλήματα και προσπαθούμε να τα αποκαταστήσουμε τις ζημιές. Στο βόρειο τμήμα του νησιού και κυρίως στην τοπική κοινότητα Σκοπέλου, παρουσιάζονται πολλά θέματα και μέχρι αύριο θα αποστείλουμε αίτημα στο Υπουργείο για χρηματοδότηση του Δήμου”.

Επίσης, συνέστησε στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να ακούν τις οδηγίες της Πολιτείας.

 

 

Στον Πλατανιά

Μεγάλος όγκος νερού έπεσε και στον Πλατανιά του Δήμου Νοτίου Πηλίου , που βρίσκεται απέναντι από την Σκιάθο.

Προβλήματα δεν προκλήθηκαν, παρά του ότι “φούσκωσε” ο χείμαρρος που διασχίζει την περιοχή (φωτό).

Πλημμυρικά φαινόμενα στη Μηλίνα

Πλημμυρικά φαινόμενα προέκυψαν και στη Μηλίνα του Δήμου Νοτίου Πηλίου, από την έντονη βροχόπτωση.

Σχεδόν δύο 24ωρα βρέχει στο Νότιο Πήλιο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση