Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΗΛΙΟ / Πρόβλημα υδροδότησης στη Μηλίνα Ν. Πηλίου
Πρόβλημα υδροδότησης στη Μηλίνα Ν. Πηλίου

Πρόβλημα υδροδότησης στη Μηλίνα Ν. Πηλίου

Δεν επαρκεί το νερό από τις πηγές και τις γεωτρήσεις από τις οποίες υδρεύεται κατά κύριο λόγο η Μηλίνα του δήμου Νοτίου Πηλίου, με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζουν κατά τις απογευματινές ώρες γειτονιές της κι αυτό προκαλεί τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων και επιχειρηματιών του τουρισμού που δέχονται τα παράπονα των τουριστών.

Ο δήμαρχος Νίκος Φουρτούνας, δήλωσε άγνοια για το θέμα και επισήμανε ότι θα δοθεί νερό από το Παναγιώτικο και θα λυθεί το πρόβλημα, που δεν προκύπτει για πρώτη φορά.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, εξήγησε ότι όποιο χωριό του Καλλικρατικού δήμου Ν. Πηλίου έχει επάρκεια νερού από πηγές ή γεωτρήσεις δεν συνδέεται με το Παναγιώτικο, όμως αν απαιτηθεί γίνεται στη συνέχεια η σύνδεση.

Επίσης ανέφερε ότι μέχρι και σήμερα, δυόμισι χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής, δεν έχει ομοιογενοποιηθεί το σύστημα τιμολόγησης στην ύδρευση και αποχέτευση και υπάρχουν διαφορετικά τιμολόγια για κάθε περιοχή. “Προσπαθούμε σταδιακά να περάσουμε σε ένα ενιαίο τιμολόγιο, αλλά δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα με τις αντιδράσεις των κατοίκων και με το πως έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα” είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη τόνισε ότι το φράγμα Παναγιώτικο συνεχίζει να έχει διαρροή, η οποία και αυξάνει όταν η τάφρος έχει πληρωθεί με νερό και υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το φράγμα σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του Εθνικού Οργανισμού Μεγάλων Φραγμάτων. “Ο Ε.Ο.Μ.Φ. μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σπάσει το φράγμα και ότι σταδιακά θα αποκατασταθεί η διαρροή χωρίς καμία παρέμβαση. Εμείς το παρακολουθούμε από πολύ κοντά”. Τέλος ανέφερε ότι η ποιότητα του νερού του φράγματος που ελέγχεται συχνά και χλωριώνεται, το καθιστούν κατάλληλο ακόμη και για “εμφιάλωση”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανήγυρη της Μεταμορφώσεως στον Βόλο - https://t.co/k48UO6enOJ -

  • Κοινή επιστολή στο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ  των γεωπόνων παραρτήματος Κ. Ελλάδος - https://t.co/sgJOLxJD2j -

  • Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία στη βαμβακοκαλλιέργεια - https://t.co/ugK6rtxNL1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση