Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πρόβλημα στα μαθήματα φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Π.Θ.
Πρόβλημα στα μαθήματα  φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Π.Θ.

Πρόβλημα στα μαθήματα φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Π.Θ.

Διαμαρτυρία έξω από τη σχολή στην οδό Γκλαβάνη πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών συγκεντρώνοντας υπογραφές όσων δεν πρόλαβαν να δηλώσουν μαθήματα .

Να σημειωθεί ότι οι του συγκεκριμένου τμήματος μένουν εκτός μαθημάτων καθώς λόγω ελλείψεων σε καθηγητές, βοηθούς κι εργαστήρια μπαίνουν όρια σε διάφορα ηλεκτρολογικά μαθήματα κι όποιος προλάβει να τα δηλώσει τα παρακολουθεί, με αποτέλεσμα, φοιτητές να μένουν εκτός και να αναγκάζονται να παρατείνουν τις σπουδές τους.

Ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ευθ. Πατσαρίσος είπε χαρακτηριστικά: «Όπως και πέρυσι, έχει γίνει μετονομασία του τμήματος από μηχανικοί υπολογιστών σε ηλεκτρολόγων μηχανικών και για να γίνει η ισοτιμία το πτυχίου έχουν μπει έξι μαθήματα, βάζοντας όρια στα στους μεγαλοετείς, δηλαδή 40 – 60 άτομα πόσοι θα το δηλώσουν και μπαίνουν εμπόδιο στις σπουδές, γιατί κάποιοι καλούνται να κάτσουν κι ένα χρόνο παραπάνω για να πάρουν την ισοτιμία του πτυχίου κι αυτό έχει δυσβάσταχτο κόστος.

Η μετονομασία του τμήματος έγινε πριν τρία χρόνια. Το καινούργιο πρόγραμμα σπουδών το παίρνουν οι φοιτητές που μπήκαν πριν τρία χρόνια και οι καινούργιοι που παίρνουν κανονικά τα μαθήματα. Ουσιαστικά είναι θέμα χρόνου. Όπως και πέρυσι ανοίγουν οι δηλώσεις στις 12 το βράδυ κι όποιος είναι τυχερός να πατήσει το κλικ να πάρει το μάθημα. Φέτος έχουμε μαζέψει καθώς περίπου 25 φοιτητές έχουν μείνει εκτός κι υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα ένα μάθημα δε θα διδαχθεί κι έχουμε μαζέψει και γι’ αυτό. Δε θα κάνουμε πίσω από τις ανάγκες μας».

Εν τω μεταξύ, σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται: «Και φέτος, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια, με τα όρια στις δηλώσεις των ηλεκτρολογικών μαθημάτων. Πάλι συμφοιτητές μας μένουν απέξω από μαθήματα που θέλουν και έχουν το κάθε δικαίωμα να τα παρακολουθήσουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να παρατείνουν τις σπουδές τους.

Έχουμε πείρα από πέρυσι, όπου ο σύλλογός μας πήρε αγωνιστική απόφαση να διεκδικήσει το δικαίωμά του στην γνώση, με σύνθημα ΚΑΝΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ. Η απάντηση που μας έδωσε ο κ.Μποζάνης στο γιατί και φέτος υπάρχει το ίδιο πρόβλημα, ήταν πως επειδή υπάρχουν σε καθηγητές, βοηθούς και εργαστήρια, μπαίνει το όρια ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα του μαθήματος, και να μην κουραστούν οι καθηγητές επειδή δεν υπάρχουν βοηθοί! Πάμε κόντρα στην υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και απαιτούμε τις σπουδές που μας αξίζουν. Δεν ζητάμε χάρες αλλά απαιτούμε το δικαίωμά μας στην γνώση!!!»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση