Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Πρωτοβουλία για την προστασία της παραλίας «Λαλάρια» Σκιάθου
Πρωτοβουλία για την προστασία της παραλίας «Λαλάρια» Σκιάθου

Πρωτοβουλία για την προστασία της παραλίας «Λαλάρια» Σκιάθου

Σε συνεργασία με την λιμενική αρχή

Καμπάνια ενημέρωσης ανέλαβε ο Σύλλογος ‘Η Σκιάθος, σε συνεργασία με το Σκιάθου, για την προστασία της παραλίας Λαλάρια.

Σχετική τοποθετήθηκε στα ημερόπλοια που δραστηριοποιούνται στην εκτέλεση περιηγητικών πλόων στη συγκεκριμένη παραλία, με την ένδειξη ‘take a picture not a pebble-save Lalaria beach’, για να δωθεί έμφαση στην απαγόρευση της λήψης-απομάκρυνσης των χαρακτηριστικών βότσαλων (λαλάρια), τα οποία δημιουργούνται φυσικά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με την οδηγία του Λιμεναρχείου Σκιάθου, προς τους επισκέπτες της παραλίας Λαλάρια, καθώς και τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών, η επιβολή νόμιμων κυρώσεων, σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης αντιστοιχεί σε πρόστιμο από 400 έως 1.000 ευρώ.

Από μαρτυρίες έχει διαπιστωθεί, η αλλοίωση του μοναδικού τοπίου, η οποία είναι αισθητή εν συγκρίσει με τα δέκα προηγούμενα χρόνια, σε βαθμό μη αντιστρεπτό, ώστε να θεωρείται επιβεβλημένη η προστασία της παραλίας για να διατηρηθεί, τουλάχιστον στην υφιστάμενη κατάσταση χωρίς περαιτέρω υποβάθμιση.

Στο πλαίσιο της δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, για την προστασία της παραλίας Λαλάρια, το 2014 ο είχε προτείνει τη λήψη μέτρων προς το Λιμεναρχείο, οπότε και εκδόθηκε η σχετική οδηγία απαγόρευσης από τη Λιμεννική Αρχή.

Ο Σύλλογος στη συνέχεια ανέλαβε την κατασκευή σχετικής ενημερωτικής πινακίδας, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Λιμενικής Αρχής, η οποία τοποθετείται στην ακτή κάθε χρόνο από το Λιμεναρχείο.

Ο Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, ευχαριστεί θερμά τον Λιμενάρχη Σκιάθου Νικόλαο Κατσάμπα, για την πολύχρονη συνεργασία, μέσα από την οποία έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση