Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρωτοπορεί πανελλαδικά το Νοσοκομείο του Βόλου με κλινική Παρηγορητικής και Ανακουφιστικής Ιατρικής
Πρωτοπορεί πανελλαδικά το Νοσοκομείο του Βόλου με κλινική Παρηγορητικής και Ανακουφιστικής Ιατρικής

Πρωτοπορεί πανελλαδικά το Νοσοκομείο του Βόλου με κλινική Παρηγορητικής και Ανακουφιστικής Ιατρικής

Στην υλοποίηση ενός πρωτοπόρου σε πανελλαδικό επίπεδο σχεδίου αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς, ετοιμάζεται να προχωρήσει το υ του Βόλου με την δημιουργία της πρώτης κλινικής Παρηγορητικής και Ανακουφιστικής Ιατρικής, σε επίπεδο , χάρη στη συνεισφορά  του Βολιώτη ευεργέτη, Χαράλαμπου Τσιμά.

Ο ευεργέτης με τον διοικητή του υ Βόλου, ανακοίνωσαν σήμερα τη δημιουργία της πτέρυγας, που θα υλοποιηθεί με που θα δωρίσει ο κ. Τσιμάς.

Το κόστος της Κλινικής εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ και θα αποτελέσει μία πραγματική πρωτοπορία για το Βόλο, αφού πανελλαδικά δεν λειτουργεί αντίστοιχη κλινική, τουλάχιστον σε επίπεδο του Ε.Σ.Υ, παρά μόνο σε κάποιες ιδιωτικές κλινικές.

Αντίθετα, στην Ευρώπη και την Αμερική, τέτοιου είδους παροχές είναι συνηθισμένες εδώ και αρκετά χρόνια.

Στόχος της Παρηγορητικής και Ανακουφιστικής Κλινικής, όπως ονομάζεται, είναι να βελτιώνει τις συνθήκες ζωής ασθενών που βρίσκονται στα τελευταία στάδια κάποιας νόσου, όπως καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, νευρολογική νόσος κλπ.

Η Κλινική που αναμένεται να δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου θα έχει δυναμικότητα 20 κλινών και σε αυτή θα νοσηλεύονται άτομα που είτε είχαν νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο και βρίσκονται λίγο πριν από το τέλος, είτε έχουν ζητήσει οι συγγενείς τους να τους περιθάλψουν εκεί.

Θα απασχολούνται, όπως είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Μάνθος Δραμητινός, τρεις παθολόγοι και περίπου δέκα άτομα ως προσωπικό, ενώ στη θέση του διευθυντή θα τοποθετηθεί αναισθησιολόγος με ιδιαίτερη εξειδίκευση.

«Θα δημιουργηθεί μία κλινική που δεν έχει να κάνει με την παθολογική ή τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Θα δημιουργήσουμε μία ανθρώπινη κατάσταση σε νοσοκομειακό περιβάλλον», εξήγησε ο κ. Δραμητινός, εκτιμώντας πως εάν κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες – όπως άλλωστε είναι και η επιθυμία του κ. Χαρ. Τσιμά – δεν αποκλείεται ακόμη και στο τέλος του 2019 να γίνουν τα εγκαίνια της κλινικής.

Να σημειωθεί ότι η κλινική θα λειτουργήσει στον πρώτο όροφο της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου, σε έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Εκτός από τα μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια που θα περιλαμβάνει, θα υπάρχει επίσης χώρος σαλονιού, για να υποδέχονται οι ασθενείς τους συγγενείς και τους φίλους τους, κουζίνα, γυμναστήριο, ιατρείο πόνου, αλλά και προδιαγραφές για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ήδη, το έχει δώσει την σχετική άδεια και αναμένεται η αδειοδότηση για την αλλαγή χρήσης της παλιάς πτέρυγας.

Ο κ. Δραμητινός ανέφερε επίσης ότι υπάρχει η δέσμευση από το Υπουργείο ότι οι ανάλογες θέσεις για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα προκηρυχθούν περίπου το φθινόπωρο.

Χαράλαμπος Τσιμάς: “Δεν με νοιάζει το κόστος αλλά ο συνάνθρωπος” 

Το σχέδιο για την κλινική δεν θα μπορούσε να πάρει “σάρκα και οστά” χωρίς την συμβολή του ευεργέτη της πόλης Χαράλαμπου Τσιμά, ο οποίος προτίθεται να δαπανήσει το ιλιγγιώδες ποσό του 1 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον, για να δημιουργηθεί η κλινική.

«Δεν με νοιάζει το κόστος, αλλά ο συνάνθρωπος. Θέλω να με αξιώσει ο Θεός να δω το αυτό και τελειωμένο», ανέφερε.

Ο κ. Τσιμάς χαριτολογώντας, είπε ότι «από όταν τελειώσαμε με τους ξενώνες φιλοξενίας συνοδών, πριν από επτά – οκτώ μήνες, έχω μείνει χωρίς δουλειά. Βρήκα δουλειά τ, με την ανακαίνιση της παλιάς πτέρυγας».

Ο ίδιος τόνισε πως το κάνει από αγάπη για τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ανθρώπους που ασθενούν, εξήρε την συν που έχει με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ ευχαρίστησε τον μηχανικό Τριαντάφυλλο Παπαγεωργίου, που παρέχει εθελοντικά τις συμβουλές του για το .

Ζήτησε, ακόμα, από τον Δήμαρχο Βόλου, να βοηθήσει για να φτιαχτεί η αυλή της παλιάς πτέρυγας, ώστε οι ασθενείς να απολαμβάνουν ένα ωραίο περιβάλλον.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση