Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρωτόκολλο ασφαλείας λόγω κορωναϊού στη Θεσσαλία
Πρωτόκολλο ασφαλείας λόγω κορωναϊού στη Θεσσαλία

Πρωτόκολλο ασφαλείας λόγω κορωναϊού στη Θεσσαλία

Πρωτόκολλο ασφαλείας, με στόχο την ανίχνευση του κορωναϊού και τον εντοπισμό της διασποράς του στην κοινότητα, υλοποιείται από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την ταυτόχρονη λήψη 1.200 δειγμάτων, στο σύνολο των οικισμών Ρομά της Περιφέρειας. Πρόκειται για 400 ελέγχους ανίχνευσης και ταυτος του ιού με μοριακή μέθοδο και 800 ελέγχους ανίχνευσης ειδικών αντισωμάτων έναντι του ιού με κλασική ορολογική μέθοδο.

Οι ορολογικές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε επιδημιολογικές μελέτες, για την εκτίμηση του ποσοστού των ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό. Η πληροφορία αυτή είναι σημαντική για το σχεδιασμό παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ς από τις Υγειονομικές Αρχές της χώρας.

Το σχέδιο αποδεικνύει το επίπεδο ετοιμότητας του δημόσιου συστήματος υγείας αφού για τους ελέγχους συνεργάζονται κλιμάκια της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ, της 5ης ΥΠΕ, των Διευθύνσεων Υγείας, του , των Δήμων και όλων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας και ο συντονιστής καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου δήλωσαν: «Ευχαριστούμε για την ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών και όλους τους ενεργά συμμετέχοντες: τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, τους διοικητές των Νοσοκομείων, τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς, καθηγητές Πανεπιστημίου, δημάρχους, αστυνομία, πυροσβεστική, διαμεσολαβητές, οδηγούς, αεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους».

Οι οικισμοί Ρομά, όπου έγινε λήψη δειγμάτων, είναι οι εξής:

Στο ν. Λάρισας: Νέα Σμύρνη, , Φάρσαλα

Στο ν. Μαγνησίας: Αλιβέρι Ν. Ιωνίας, Αγ. Παρασκευή,

Στο ν. ς: Μαύρικα, Σοφάδες (παλαιός οικισμός-Νέα Ζωή)

Στο ν. Τρικάλων: Κηπάκι, Πύργος, Καλαμάκι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση