Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρωτοφανή περιστατικά για την πόλη και την ελευθεροτυπία στα δικαστήρια του Βόλου
Πρωτοφανή περιστατικά για την πόλη και την ελευθεροτυπία στα δικαστήρια του Βόλου

Πρωτοφανή περιστατικά για την πόλη και την ελευθεροτυπία στα δικαστήρια του Βόλου

Πρωτοφανή περιστατικά για την πόλη και την ελευθεροτυπία   διαδραματίστηκαν  στα δικαστήρια του , κατά την διάρκεια της  δίκης του Αχ. Μπέου, μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η δημοσιογράφος Κατερίνα Τασσοπούλου για απειλή εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση .

Γύρω στη 1.00 το μεσημέρι στα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί κόσμος αφενός  για να εκφράσει τη στήριξή του στην δημοσιογράφο και αφέτέρου για να εκφράσει την στήριξή του στον Αχ. Μπέο.

Ο πρόεδρος της έδρας ενημέρωσε ότι τα αυτόφωρα θα εξεταστούν όταν ολοκληρωθεί η των υπόλοιπων υποθέσεων που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα.

Λίγο πριν τις 2.00 μ.μ., αστυνομικοί μπήκαν στην δικαστική αίθουσα όπου βρίσκονταν η Κατερίνα Τασσοπούλου και την οδήγησαν στο τμήμα, καθώς είχε υποβληθεί σε βάρος της μήνυση από τον Αχ. Μπέο για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου. Η δημοσιογράφος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και στην συνέχεια στο αυτόφωρο.

Σε δήλωσή του ο Αχ. Μπέος  είπε: «Αυτό που έγινε κατά της δημοσιογράφου είναι σύλληψη. Εγώ αυτοβούλως παρουσιάστηκα στο Αστυνομικό Τμήμα. Σήμερα το απόγευμα στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσω θα προσκομίσω την έκθεση της Αστυνομίας για να φανεί αν με συνέλα ή αν παρουσιάστηκα αυτοβούλως.

Σε ότι αφορά την κα. Τασσοπούλου, που είναι γνωστή στην κοινωνία του – τώρα την έμαθαν και Πανελλαδικά για τα κατορθώματά της – όπως είχε δικαίωμα – και καλά έκανε αφού θεώρησε ότι θίχτηκε – να κάνει μήνυση, έτσι έχω δικαίωμα κι εγώ να κάνω μήνυση, γιατί θεώρησα ότι θίχτηκα.

Θα δούμε όμως την αρμόδια εισαγγελέα σήμερα που συμβαίνει να είναι η ίδια, τι απόφαση θα πάρει όταν θα κληθεί να αποφασίσει αν πρέπει να κρατηθεί ή να αφεθεί ελεύθερη, για να δούμε αν οι πολίτες σε ένα κράτος δικαίου, έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Εγώ δήλωσα ότι ο κόσμος μου δίνει δύναμη και ελπίζω να μου δώσει και ο Θεός δύναμη. Αυτό το απόστημα της διαπλοκής και της παρεΐτσας σ' αυτή την πόλη, έχει αρχίσει να σπάει. Έχω τη δύναμη και θα το φτάσω μέχρι τέλους. Οι απατεώνες της ς και μια μερίδα δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων που λυμαίνονταν αυτή την πόλη, φτάνουν στο τέλος.

Εγώ έχω τη δύναμη να πάω στον Άρειο Πάγο και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, να δούμε αυτοί. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Η πόλη γύρισε σελίδα, είτε το θέλουν, είτε όχι».

Στη συνέχεια  σημειώθηκε ένταση μεταξύ του ιδιοκτήτη Γ. Καρεκλίδη και του Αχ. Μπέου η οποία συνεχίστηκε μεταξύ του πρώτου  και της Νατάσσας Μορφογιάννη, η οποία  δήλωσε: “Ως γυναίκα και ως μητέρα ανήλικου τέκνου μετά την  προκλητική συμπεριφορά ως προς το πρόσωπό μου και εξύβριση άνευ λόγου από τον κ. Καρεκλίδη θεωρώ υποχρέωσή μου να καταθέσω μήνυση εναντίον του και ευελπιστώ η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Δικαιοσύνη να πράξει το χρέος της”.

Ακολούθησε νέα ένταση και φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Αχ. Μπέου και του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στ. Ελλάδος κι Εύβοιας Δημ. Χορταριά. Ο Αχ. Μπέος φέρεται να επιτέθηκε φραστικά στον Δημ. Χορταριά. Στο επεισόδιο ενεπλάκη κι ο αντιδήμαρχος Απ. Μαλαματίνης, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το συμβάν φαίνονταν να έχει λήξει.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα κι ενώ η έδρα είχε διακόψει για λίγα λεπτά, αστυνομικοί μπήκαν στη δικαστική αίθουσα και συνέλα τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Δημ. Χορταριά , μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο Απ. Μαλαματίνης για εξύβριση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης καθώς έμπαινε στο περιπολικό δήλωσε: «Αυτές είναι οι απόψεις για την ελευθεροτυπία στο Βόλο. Λυπούμαστε πολύ για ότι συμβαίνει. Αυτό είναι το επίπεδο. Είναι οι μαύρες σελίδες».

Ο Δημ. Χορταριάς υπέβαλε στη συνέχεια μήνυση σε βάρος του αντιδημάρχου Απ. Μαλαματίνη και του δημοτικού συμβούλου, Ανδ. Ζέρβα για εξύβριση κι απειλή και οι δύο  αναζητούνται στα όρια του αυτοφώρου.

Κατά την έναρξη συζήτησης της υπόθεσης  ο  σε αργία δήμαρχος κατέθεσε έγγραφο στο προεδρείο με το οποίο ζητούσε εκ νέου αναβολή, λόγω κωλύματος του συνηγόρου του, ο οποίος βρίσκονταν σε υπόθεση που εξετάζονταν στο Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Ο πρόεδρος του έδωσε 15 λεπτά προκειμένου να επικοινωνήσει με τον συνήγορό του για το που βρίσκεται.

Ο συνήγορος της Κατερίνας Τασσοπούλου τόνισε ότι για προσχηματικούς λόγους ζητείται η αναβολή, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν δικηγόροι στην αίθουσα όπως ο κ. Ξηρός που έχει εκπροσωπήσει τον Αχ. Μπέο στο παρελθόν.

Επίσης συμπλήρωσε ότι είχε ανακοινωθεί ότι ο κ. Μπέος θα βγει σε τηλεοπτικό σταθμό σήμερα το μεσημέρι να μιλήσει. Ο κ. Ξηρός στο σημείο εκείνο ζήτησε το λόγο επί προσωπικού με τον εισαγγελέα να μην το κανει δεκτό και να του ζητά να περάσει έξω από την αίθουσα.

Στην ανάπαυλα της  διαδικασία, ο κ. Ξηρός σε έντονο ύφος απευθύνθηκε προς τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαζ. Γαϊτάνη.

Ο Αχ. Μπέος  ενημέρωσε   τον πρόεδρο της έδρας ότι κάλεσε αρκετές φορές τον συνήγορό του κι εκείνος δεν απάντησε και  ο Εισαγγελέας, ανέφερε ότι ο συνήγορος του κατηγορούμενου  δήλωσε κώλυμα  και ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα για αναβολή.

Τελικά αποφασίστηκε να δοθεί αναβολή και η υπόθεση να εκδικαστεί στις 15 Μαρτίου .

Όσον αφορά στην υπόθεση της μήνυσης του Αχ. Μπέου σε βάρος της Κατερίνας Τασσοπούλου, η υπόθεση αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στη 1 το μεσημέρι.

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας, στην πολύχρονη ιστορία της, απέφυγε συστηματικά να συνδιαλέγεται με ανθρώπους που προσβάλλουν βάναυσα το πολιτικό και το πολιτισμικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Πολλώ δε μάλλον με έκπτωτους.

Η σύλληψη των δύο δημοσιογράφων μελών της Ένωσής μας, του προέδρου Δημήτρη Χορταργιά και της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασσόπουλου, μετά από στημένα και μεθοδευμένα επεισόδια μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου σε αναμονή της δίκης του Αχ. Μπέου, αποτελεί πρωτοφανή επίθεση εκφοβισμού και προσπάθεια φίμωσης της τοπικής δημοσιογραφίας, έχει πρωταγωνιστές του δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Τους υπενθυμίζουμε ότι η βολιώτικη δημοσιογραφία δεν κάμφθηκε σε πραγματικά δύσκολους καιρούς και δεν θα καμφθεί ούτε τώρα. Ας το πάρουν απόφαση.

Η ΠΟΕΣΥ

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει με οργή και αγανάκτηση τις πρακτικές φίμωσης και τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους, τονίζει ότι η προάσπιση της ελευθερίας των ΜΜΕ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και υπενθυμίζει την υποχρέωση της Πολιτείας να προασπίζει την απρόσκοπτη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

H ΕΣΗΕΠΗΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλει στην κοινή γνώμη την αήθη επίθεση του απομακρυθέντος  Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και συνεργατών του, κατά διακεκριμένων συναδέλφων. Του Προέδρου της Ένωσης Συντακτών, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Δημήτρη Χορταριά και της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασσοπούλου γιατί τόλμησαν να του ασκήσουν κριτική!

Τέτοιες πρακτικές βρίσκουν αντίθετο σύσσωμο τον δημοσιογραφικό κόσμο και παράλληλα χαλυβδώνουν την πίστη όλων μας στις αρχές της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας.

Η προάσπιση της ελευθερίας των ΜΜΕ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να προασπίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ τάσσεται αλληλέγγυα στον αγώνα της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε και δηλώνει απερίφραστα ότι δε θα επιτρέψει να αμαυρωθεί ο δημόσιος βίος της χώρας από συμπεριφορές που επιχειρούν να φιμώσουν την ελεύθερη διατύπωση και έκφραση γνώμης.

O Mιχάλης Μιτζικός

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» και πολιτευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Μιτζικός καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης που δεν τιμούν τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης του Βόλου.

Καταδικάζει κάθε προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου, απ' όπου κι αν  προέρχεται, στοιχεία που δεν συνάδουν με τον πολιτισμό και την δημοκρατία μιας ευρωπαϊκής  πόλης και χώρας.

Η Πλεύση Ελευθερίας Μαγνησίας

Ο γνωστός κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων Μπέος, έχει γίνει πια διαβόητος για τις επιπέδου χαμαιτυπείου ανακοινώσεις και ύβρεις που εξαπολύει σε όσους αντιτίθενται στις παράνομες και επιζήμιες δραστηριότητές του.

Το ποτήρι όμως αυτές τις μέρες ξεχείλισε, στο δικαστήριο που εκδικαζόταν η μήνυση δημοσιογράφου κατά του Μπέου, για μια χυδαία σεξιστική και βρώμικη επίθεση εις βάρος της. Η επίθεση αυτή συντελέστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή όπου ο Μπέος βρίσκει βήμα σε μόνιμη βάση.

Εν μέσω των γνωστών του πια στην πόλη μεθόδων Φασισμού και Μαφίας και προσπαθώντας να μεταφερθεί ακόμα και μέσα στα δικαστήρια το κλίμα εκφοβισμού στους πολίτες, έφτασαν στο σημείο άτομα του στενού περιβάλλοντός του να μηνύσουν τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών που παρευρίσκονταν στη δίκη, επειδή τόλμησε να συμπαρασταθεί με ανακοίνωση του φορέα που εκπροσωπεί, στους συναδέλφους του που δέχτηκαν την χυδαία επίθεση.

Με υπερβάλλοντα ζήλο εκ μέρους της Αστυνομίας, ο Δημήτρης Χορταργιάς συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Βόλου για ανυπόστατες εις βάρος του κατηγορίες.

Ζούμε όλη την κατάπτωση και παρακμή της πόλης μετά την εκλογή του υπόδικου. Όλοι έχουν γι' αυτό τις ευθύνες τους και η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία και όσοι προσποιούνται ότι αγνοούν την αντιποίηση αρχής που συντελείται.

Εμφανής είναι και η αδιαφορία των αρμοδίων σε έκνομες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε τα όσα συνέβησαν πριν μερικές μέρες σε ώρα δοξολογίας μέσα στον ιερό ναό.

Τεράστια είναι επίσης η ευθύνη όσων μέσων ενημέρωσης παρουσιάζουν τον υπόδικο, τον χωρίς καμία πια θεσμική ιδιότητα, υποστηρίζοντάς τον καθημερινά.

Το ίδιο ισχύει και για τα κόμματα που στελέχη τους, όπως η Ζέτα Μακρή, ο Κώστας Αγοραστός η Μαρίνα Χρυσοβελώνη που έτρεχαν για να τον βγάλουν δήμαρχο και άλλοι ων ουκ έστιν αριθμός και έχουν τεράστια ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στην πόλη.

Επίσης ευθύνη φέρνουν και οι βουλευτές και πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ, που με το πρόσχημα ότι το καθεστώς Μπέου αποτελεί θεσμό, παριστάνουν τους αδιάφορους και ανεξάρτητους παρατηρητές.

Ο αγώνας ενάντια στις φασιστικές πρακτικές, το σεξιστικό λόγο, τον εκχυδαϊσμό της ς και κοινωνικής ζωής, δεν εκφοβίζεται και δεν ποινικοποιείται.

Ο Βόλος δεν είναι νυχτομάγαζο κανενός.

Ας αγωνιστούμε όλοι για μια πόλη του πολιτισμού και της ελευθερίας γιατί ο φασισμός και η τρομοκρατία δεν έχουν ρόλο στον Βόλο.

Η

Η παράταξη « – Πάμε Μπροστά» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:«Ο Βόλος βυθίζεται καθημερινά στον βούρκο. Και η δημοτική αρχή προσπαθεί να μετατρέψει την πόλη σε απέραντο ποινικό δικαστήριο. Θέλουν, με τον τρόπο αυτό, να συμψηφίσουν τις δικές τους σοβαρές ποινικές εκκρεμότητες. Να φιμώσουν την ελεύθερη ενημέρωση. Να συγκαλύψουν τα «έργα και τις ημέρες» τους. Να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου από τις ευκαιρίες που μας προσπερνούν. Να κρύψουν την πρωτοφανή εγκατάλειψη του Βόλου, της Νέας Ιωνίας, όλων των δημοτικών ενοτήτων.

Έρχεται όμως κάποια στιγμή που ο υγιής ιστός της πόλης, κοινωνικός, πολιτικός, θεσμικός, αντιδρά. Η στιγμή αυτή ήλθε. Η κοινωνία του Βόλου δείχνει πλέον αποφασισμένη να υπερασπιστεί την ιστορία της πόλης μας, την προοπτική της, τον πολιτισμό της, την αξιοπρέπεια, τη Δημοκρατία. Ξεπερνώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες, κομματικές περιχαρακώσεις, προσωπικές φιλοδοξίες, άγονες αντιπαλότητες. Βεβαίως υπάρχουν και σιωπές. Μερικές μάλιστα ιδιαίτερα εκκωφαντικές. Η κοινωνία τις καταγράφει.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στη δημοσιογράφο, Κατερίνα Τασσοπούλου, για τη χυδαία επίθεση που, για μια ακόμη φορά, υπέστη από τον συκοφάντη και υβριστή που υποδύεται τον δήμαρχο. Τη συμπαράστασή μας στον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών, Δημήτρη Χορταργιά, που με τη στάση του τίμησε τη δημοσιογραφική ιστορία του Βόλου. Τη συμπαράστασή μας σε όλους τους δημοσιογράφους και σε όλα τα μέσα ενημέρωσης που υπερασπίζονται, με μεγάλο κόστος, το δικαίωμα της ελεύθερης ενημέρωσης. Βεβαίως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Μερικές μάλιστα ιδιαίτερα εκκωφαντικές. Η κοινωνία τις καταγράφει.

Η  πορεία της δημοτικής αρχής είναι πλέον χωρίς επιστροφή. Όσα λαμπιόνια και αν κρεμάσουν, ούτε την κοινωνία μπορούν πια να θαμπώσουν, ούτε το μαύρο  σύννεφο που έχει συγκεντρωθεί πάνω από την πόλη μας μπορούν να κρύψουν.  Οδηγούνται  καθημερινά  στο κοινωνικό περιθώριο, την ηθική απαξίωση, την πολιτική απομόνωση. Ας μην τους αφήσουμε, όμως, να παρασύρουν  και τον Βόλο στην πτώση τους. Γιατί η ζημιά θα είναι τεράστια και η πόλη θα την πληρώνει για πολλά χρόνια. Στο χέρι μας είναι».

Άγγελος Αγραφιώτης: “Αναγκαία η συμπαράταξη όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης

και όλων των πολιτών, απέναντι στα φαινόμενα σήψης και παρακμής”

Για ακόμη μία φορά , την Παρασκευή που μας πέρασε, γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού που έρχεται να επιβεβαιώσει πως ο κ. Μπέος και η παρέα του αντιλαμβάνονται έννοιες όπως η Δημοκρατία και η Ελευθερία του Λόγου, αλλά και του τρόπου που αξιοποιούν την εξουσία που ο λαός τους έδωσε…

Τέτοιες συμπεριφορές προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό, αλλά και έντονο προβληματισμό για την κατρακύλα της πόλης μας, για την σήψη και την παρακμή που έφερε η έλευση στα πράγματα της παράταξης του κ. Μπέου και για το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που πλέον δεν φέρει κανένα αξίωμα στην πόλη κινεί τα νήματα αυτής παρασκηνιακά, υποκινώντας τρίτους…

Έχοντας βιώσει και έχοντας αντιμετωπίσει (μόνος μου ουσιαστικά- με τη στήριξη μόνο της οικογένειας και των απλών φίλων μου) στην υπόθεση του Ορφανοτροφείου (όπου δέχθηκα εντελώς αβάσιμη μήνυση -την οποία δεν πήγε να υποστηρίξει στην προανάκριση- και αγωγή 50.000 € από τον κ. Μπέο), τον απολυταρχισμό και τη βία, ψυχολογική και λεκτική, που πρεσβεύει το εν λόγω σύστημα, καθώς και του τρόπου με τον οποίο επιβάλλουν τις θέσεις τους, με τη “δύναμη” που ο κ. Μπέος δήλωσε ότι διαθέτουν, οφείλω να δηλώσω ότι όλη η κοινωνία μας, όλοι μας, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες  δημοσιογράφους τους οποίους προσπαθούν να φιμώσουν, είτε με τις τωρινές μηνύσεις είτε με παλαιότερες, και παράλληλα να στηρίξουμε τον αγώνα που καταβάλλουν απέναντι στην προσπάθεια του καθεστώτος Μπέου, να ελέγξει και τον χώρο της δημοσιογραφίας.

Την ίδια στιγμή οι ίδιοι κρύβονται από τη δικαιοσύνη… μία δικαιοσύνη την οποία χρησιμοποιούν  -χάρη στη “δύναμη” του κ. Μπέου και εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα που τους παρέχει ο ίδιος ο νόμος-  για να υλοποιήσουν τις νοσηρές τους ορέξεις και σχέδια για την πόλη.

Οφείλουμε, επομένως, όλοι μας, να δηλώσουμε απαρασάλευτα την βαθιά μας προσήλωση σε αρχές όπως ο σεβασμός στην Δημοκρατία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας, δηλώνοντας τη στήριξή μας και τον σεβασμό μας στη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, δικαστικούς και δικηγόρους, που τόσο βάναυσα πλήττονται με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μπέου και τα υπονοούμενα που αυτές αφήνουν.

Αλήθεια, αν ο –υπόδικος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και επανειλημμένα καταδικασθείς για πληθώρα αδικημάτων- τέως Δήμαρχος Βόλου διαθέτει κάποια στοιχεία γιατί δεν τα δίνει στη δημοσιότητα ή δεν τα καταθέτει στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να γίνουμε κοινωνοί αυτής της γνώσης που διαθέτει; Δεν οφείλουμε να γνωρίζουμε και οι υπόλοιποι πολίτες του Βόλου ποιοι είναι οι δικαστικοί λειτουργοί και οι δικηγόροι που εμπλέκονται στο κύκλωμα διαπλοκής που καταγγέλλει; Δεν θα πρέπει και οι εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν για να λάμψει η αλήθεια;

Εύλογα τα ερωτήματα…

Δυστυχώς όμως απαντήσεις μάλλον δεν θα λάβουμε, καθώς όλες οι δήθεν καταγγελίες και αυτή η άκρως αντιδημοκρατική συμπεριφορά, όπως λαμβάνει σάρκα και οστά μέσα από τα  αλλεπάλληλα και ανεπανόρθωτα πλήγματα στους Θεσμούς, στην ελεύθερη Δημοσιογραφία και στα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω από τα εργαλεία ενός σάπιου συστήματος για να επιβάλει τις ορέξεις του, να εγκαθιδρύσει το δικό του μοντέλο σήψης και παρακμής στην πόλη, του οποίου τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά δια γυμνού οφθαλμού.

Σε αυτές τις επιθυμίες οφείλουμε όλοι μας, όλες οι υγιής και δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να υψώσουμε, επιτέλους, το ανάστημά μας.

Αποτελεί υποχρέωση όλων των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να βάλουμε ένα τέλος στην κατρακύλα που έχει πάρει ο τόπος μας, στη πολιτική και ηθική καθίζηση της πόλης που δείχνει να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, μία κατρακύλα που φέρει την αποκλειστική ευθύνη του τέως Δημάρχου και της παρεούλας του, με γνώμονα πρωτίστως τη Δημοκρατική ιστορία αυτής της πόλης και την υποχρέωση που φέρουμε στο μέλλον της.

ΥΣΤ.:

Αλήθεια με αγωνία περιμένουμε την άποψη των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων της πόλης, καθώς πέρα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, ουδείς μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις του για τα γεγονότα της Παρασκευής.

Πραγματικά κανείς δεν πήρε είδηση τι προηγήθηκε τις μέρες που μας πέρασαν, την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Βόλο;

Ποια η θέση των εκλεγμένων βουλευτών του Νομού για όσα συμβαίνουν στην πόλη;

Τι έχουν να μας πουν για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και ειδικά η τοπική Ν.Δ.;

Πραγματικά, ποια η θέση της τοπικής Ν.Δ για το γεγονός ότι στα επεισόδια της Παρασκευής πρωταγωνίστησαν επιφανή της στελέχη και εκλεγμένα μέλη στα όργανα της;  Υιοθετεί την ομηρεία της πόλης και τον δημόσιο εξευτελισμό συμπολιτών μας;

Αυτή η σιγή δεν προκαλεί ένα εύλογο προβληματισμό;

 

 

dikast

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση