Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Πρωτοδικείο: Αύριο ο καθορισμός των εδρών στα νέα δημοτικά συμβούλια
Πρωτοδικείο: Αύριο ο καθορισμός των εδρών στα νέα δημοτικά συμβούλια

Πρωτοδικείο: Αύριο ο καθορισμός των εδρών στα νέα δημοτικά συμβούλια

Αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου θα γίνει από το Πρωτοδικείο του Βόλου η ανακήρυξη των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων όλων των Δήμων της Μαγνησίας, και έτσι θα γίνει γνωστό πόσες έδρες θα έχει η κάθε παράταξη στα νέα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια που θα συγκροτηθούν την 1η Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον αύριο το πρωί σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του Πρωτοδικείου, η κλήρωση των ισοψηφούντων τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων.

Ακόμα μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα έχουν αποσταλεί από την αστυνομία τα ειδοποιητήρια προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ονομάτων τους, από την εταιρία που έχει αναλάβει έκδοση των αποτελεσμάτων Singular Logic.

Σημειώνεται πως στη Μαγνησία για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα λειτουργήσουν συνολικά 361 εκλογικά τμήματα για τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, ενώ ακόμα θα συγκροτηθούν και τρία μικτά τμήματα ετεροδημοτών σε αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Βόλου.

Τονίζεται πως 370 θα είναι οι δικηγόροι μέλη του ΔΣ Βόλου που θα απασχοληθούν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι τόσο στη Μαγνησία, όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αιτήσεις προτίμησης υπέβαλαν 415 δικηγόροι και 33 ασκούμενοι, ενώ από αυτούς αίτηση εξαίρεσης από την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, κατέθεσαν 78 άτομα.

Έτσι την Τετάρτη 3 Ιουλίου από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου διοργανώνει σεμινάριο σε αίθουσα του μεγάρου για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, ανάλογο όπως στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όταν ανοίξουν οι κάλπες στις 7 Ιουλίου.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Η Κυβέρνηση δίπλα στους αγρότες που επλήγησαν από τη «Μήδεια» - https://t.co/X7mfWpMtCJ -

  • Επίθεση στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας - https://t.co/aiT9EAeyms -

  • Κεφάλαια 3 εκατ. δολ. εξασφάλισε η ελληνική startup Better Origin - https://t.co/gjFxba1DWa -

"Αλιεύοντας" την είδηση