Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πρώτο κρας τεστ την Τρίτη για το ασφαλιστικό
Πρώτο κρας τεστ την Τρίτη για το ασφαλιστικό

Πρώτο κρας τεστ την Τρίτη για το ασφαλιστικό

Ολοκληρώθηκε η πρώτη των επικεφαλής των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτο, και Οικονομίας, κ. Γ. Σταθάκη.

Τη σκυτάλη παίρνει την Τρίτη το πρωί ο υπουργός Εργασίας, κ. Γ. Κατρούγκαλος, για το πρώτο κρας τεστ για το ασφαλιστικό, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει νέα με τον κ. Σταθάκη για το θέμα της πώλησης των «κόκκινων» δανείων.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι ο να διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες και η που θα προκύψει να επικυρωθεί με έναν νόμο από τη Βουλή, συμπεριλαμβανομένων και των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς. Αυτή την εβδομάδα θα γίνει συζήτηση κυρίως για τα δημοσιονομικά μεγέθη και την ανάγκη νέων μέτρων. Στη συνέχεια οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στις βάσεις τους για μία εβδομάδα και στην κυβέρνηση ευελπιστούν ότι θα χρειαστούν άλλες δύο εβδομάδες για να κλείσει ο έλεγχος.

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» , σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η προθεσμία που είχε η κυβέρνηση για να παρουσιάσει τις της για την εξαίρεση των «κόκκινων» δανείων που αφορούν σε και η οποία λήγει στις 15 Φεβρουαρίου, θα παραταθεί. Και αυτό γιατί μέχρι τότε δεν έχουν προχωρήσει σημαντικά οι . Είναι ενδεικτικό ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν από την την Παρασκευή και αναμένεται να επιστρέψουν την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Οπότε στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η προθεσμία θα παραταθεί.

Παράγοντες με γνώση των συζητήσεων, αναφέρουν ότι και οι δύο πλευρές των θεσμών συμφωνούν στο ότι η αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού βάσει των ελληνικών προτάσεων δεν είναι σωστή. Θα πρέπει το ασφαλιστικό σύστημα να είναι ανταποδοτικό και όχι αναδιανεμητικό, κατά τους , ενώ εκφράζονται αντιρρήσεις για τα υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων και για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση