Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρώτο κρας τεστ την Τρίτη για το ασφαλιστικό
Πρώτο κρας τεστ την Τρίτη για το ασφαλιστικό

Πρώτο κρας τεστ την Τρίτη για το ασφαλιστικό

Ολοκληρώθηκε η πρώτη των επικεφαλής των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτο, και Οικονομίας, κ. Γ. Σταθάκη.

Τη σκυτάλη παίρνει την Τρίτη το πρωί ο Εργασίας, κ. Γ. Κατρούγκαλος, για το πρώτο κρας τεστ για το ασφαλιστικό, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει νέα με τον κ. Σταθάκη για το θέμα της πώλησης των «κόκκινων» δανείων.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι ο να διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες και η που θα προκύψει να επικυρωθεί με έναν νόμο από τη , συμπεριλαμβανομένων και των αλλαγών στο καθεστώς. Αυτή την εβδομάδα θα γίνει συζήτηση κυρίως για τα δημοσιονομικά μεγέθη και την ανάγκη νέων μέτρων. Στη συνέχεια οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στις βάσεις τους για μία εβδομάδα και στην ευελπιστούν ότι θα χρειαστούν άλλες δύο εβδομάδες για να κλείσει ο .

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η προθεσμία που είχε η για να παρουσιάσει τις της για την εξαίρεση των «κόκκινων» δανείων που αφορούν σε και η οποία λήγει στις 15 Φεβρουαρίου, θα παραταθεί. Και αυτό γιατί μέχρι τότε δεν έχουν προχωρήσει σημαντικά οι διαπραγματεύσεις. Είναι ενδεικτικό ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν από την Αθήνα την Παρασκευή και αναμένεται να επιστρέψουν την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Οπότε στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η προθεσμία θα παραταθεί.

Παράγοντες με γνώση των συζητήσεων, αναφέρουν ότι και οι δύο πλευρές των θεσμών συμφωνούν στο ότι η αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού βάσει των ελληνικών προτάσεων δεν είναι σωστή. Θα πρέπει το ασφαλιστικό σύστημα να είναι ανταποδοτικό και όχι αναδιανεμητικό, κατά τους δανειστές, ενώ εκφράζονται αντιρρήσεις για τα υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων και για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση