Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου
Πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου

Πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου

Η ένρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμις και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου το υπουργείο Παιδείας.

Η έναρξη θα γίνει νωρίτερα φέτος, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορωνοϊού.

Λόγω των ειδικών συνθηκών της χρονιάς, οι ές θα κρατήσουν τα φετινά τους και για την επόμενη . Η , αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κ. Σοφία Ζαχαράκη είχε στείλει και σχετικό έγγραφο στους διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους ές των γυμνασίων και των Α΄ και Β΄ Λυκείου, ότι πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους.

Η εντολή να μην καταστρέψουν ή πετάξουν τα σχολικά βιβλία δόθηκε, ώστε με το άνοιγμα των σχολείων να διδαχθεί η ύλη που θα κριθεί απαραίτητο να γνωρίζουν οι μαθητές για να προχωρήσουν την επόμενη . Η ηγεσία του είχε ζητήσει και έχει λάβει εισήγηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για τα κεφάλαια της ύλης που πρέπει οπωσδήποτε οι μαθητές να γνωρίζουν για να προχωρήσουν στην επόμενη τάξη χωρίς να έχουν .

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, εκτιμάται ότι δεν θα χρειαστούν περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίες κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά ξεπέρασαν τις 30.000. Παράλληλα, θα γίνουν διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών στις δύο βαθμίδες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση