Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου
Πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου

Πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου

Η έναρξη του σχολικού έτους 2020- σε όλες τις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου το υπουργείο Παιδείας.

Η έναρξη θα γίνει νωρίτερα φέτος, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορωνοϊού.

Λόγω των ειδικών συνθηκών της χρονιάς, οι θα κρατήσουν τα φετινά βιβλία τους και για την επόμενη χρονιά. Η , αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κ. Σοφία Ζαχαράκη είχε στείλει και σχετικό έγγραφο στους διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους των γυμνασίων και των ΄ και Β΄ Λυκείου, ότι πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους.

Η εντολή να μην καταστρέψουν ή πετάξουν τα δόθηκε, ώστε με το άνοιγμα των σχολείων να διδαχθεί η ύλη που θα κριθεί απαραίτητο να γνωρίζουν οι για να προχωρήσουν την επόμενη χρονιά. Η του υπουργείου Παιδείας είχε ζητήσει και έχει λάβει εισήγηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για τα κεφάλαια της ύλης που πρέπει οπωσδήποτε οι να γνωρίζουν για να προχωρήσουν στην επόμενη τάξη χωρίς να έχουν .

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, εκτιμάται ότι δεν θα χρειαστούν περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίες κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά ξεπέρασαν τις 30.000. Παράλληλα, θα γίνουν διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών στις δύο βαθμίδες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καμπανάκι Γραβάνη προς ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα σας αφορά αποκλειστικά #ανεμβολίαστοι - https://t.co/GzeJxGwkjl -

  • Σε τροχιά καύσωνα η χώρα #καύσωνας - https://t.co/FjrVO0SVFw -

  • Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος ξήλωσε την κάμερα στο σαλόνι #ΓλυκάΝερά - https://t.co/AZTHB5Moat -

"Αλιεύοντας" την είδηση