Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πρωτιά Μεϊμαράκη, «μονομαχία» με Μητσοτάκη στον β’ γύρο
Πρωτιά Μεϊμαράκη, «μονομαχία» με Μητσοτάκη στον β’ γύρο

Πρωτιά Μεϊμαράκη, «μονομαχία» με Μητσοτάκη στον β’ γύρο

Οι κ.κ. Ευάγγελος κι Κυριάκος Μητσοτάκης θ είναι οι «μονομάχοι» που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της Ν.Δ. στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου.

Από την μέχρι στιγμής ροή των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι ο κ. θα είναι πρώτος, αλλά χωρίς να αγγίζει το 50% που θα του επέτρεπε να εκλεγεί από την πρώτη . Πάντως, ξεπερνά το 40%, ενώ δεύτερος είναι ο κ. Μητσοτάκης που πλησιάζει το 30% και τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Αδωνι Γεωργιάδη τέταρτο, πιθανότατα με μονοψήφιο ποσοστό.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος εκ των υποψηφίων που προέβη σε , δηλώνοντας ξεκάθαρα «παρών» ενόψει του δεύτερου γύρου στις 10 Ιανουαρίου.

«Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μια καινούργια ημέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα», επισήμανε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ρεύμα δημιουργικής ανανέωσης που στο δεύτερο γύρο θα είναι νικηφόρο καθώς είπε, πρόκειται για άλλη εκλογή. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τους 400.000 πολίτες που ψήφισαν και είπε ότι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ ενώθηκαν με νέους φίλους του κόμματος.

«Η σιωπηλή πλειοψηφία δεν είναι σιωπηλή. Εστειλαν το να ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ανανεωμένη και αξιόπιστη κυβερνητική λύση», ανέφερε ενώ σημείωσε πως το όσων ψήφισαν απευθύνεται και προς την κυβέρνηση. «Μήνυμα ενάντια στην ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση. Σήμερα ο κ. ς κατάλαβε οτι η κοινωνία δεν ανέχεται άλλα ψέματα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεύτερο γύρο διαβλέπουν και οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, υποστηρίζοντας ότι τα ποσοστά του τέως προέδρου της Ν.Δ. αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 42% – 45%.

Πάντως, μέχρι και λίγο μετά τη 1:30 τα ξημερώματα δεν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα επίσημα αποτελέσματα. Τα τελικά δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν το πρωί της Δευτέρας, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος δεν αρκεί η ηλεκτρονική υποβολή τους μέσω τάμπλετ, αλλά απαιτείται επιβεβαίωση μέσω φαξ.

Απ. Τζιτζικώστας: Θα συνεχίσω να εργάζομαι για μία σύγχρονη κεντροδεξιά

«Θα συνεχίσω να εργάζομαι για σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει τέλος στην κατηφόρα που ζει η χώρα μας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. », δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αποδεχόμενος ουσιαστικά το αποτέλεσμα.

Ευχαρίστησε τους 400.000 ψηφοφόρους που έστειλαν μήνυμα ότι «η ΝΔ είναι ισχυρή και είναι εδώ». Ακόλουθως ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Αδωνι Γεωργιάδη που μέσα από αυτό τον αγώνα βγάλαμε ενισχυμένη τη ΝΔ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκείνους που πίστεψαν στην δύναμη της αλλαγής και έδωσαν την μάχη σε αντίξοες συνθήκες. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για μία σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση