Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρώτη συμμετοχή του Βόλου στο 9ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας
Πρώτη συμμετοχή του Βόλου στο 9ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Πρώτη συμμετοχή του Βόλου στο 9ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Για πρώτη φορά στο 9ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο, θα συμμετέχει ο Βόλος, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα, να παρουσιαστούν έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων πληροφορικής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, θα έχουν μαθητές κι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας.

Σήμερα σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στον 8ο όροφο της Δευτεροβάθμιας, ο διευθυντής Σωκράτης Σαβελίδης, ανέφερε ότι το φεστιβάλ ξεκίνησε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και η επιτυχία του οδήγησε την οργανωτική επιτροπή στη διοργάνωσή του και για τα επόμενα σχολικά έτη και την επέκτασή τους και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι στο Βόλο, διοργανώνεται με τη συνεργασία της Α' Βάθμιας Διεύθυνσης, Β' Βάθμιας Διεύθυνσης και της ς Θεσσαλίας.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας , ανέφερε ότι οι νέες τεχνολογίες, έχουν μπει δυναμικό στο Δημοτικό Σχολείο και πέρα από το μάθημα της πληροφορικής οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες.

Να σημειωθεί ότι, στη Μαγνησία αναμένονται τέσσερις αναπληρωτές πληροφορικής για ισάριθμα (Δύο στην Α' Βάθμια και δύο στην Β'Βάθμια).

Ο συντονιστής του εκπαιδευτικού έργου στη Θεσσαλία, Αλ. Καπανιάρης, ανέφερε ότι μέσα από το φεστιβάλ, θα δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να παρουσιάσουν μαθητικά έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων πληροφορικής όλων βαθμίδων και να συμπεριληφθούν έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της πληροφορικής κι άλλων μαθημάτων.

Για το σχολικό έτος 2017 – 2018 στο 8ο μαθητικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε συμμετείχαν 7032 μαθητές με την υποστήριξη 716 εκπαιδευτικών από 338 σε 13 πόλεις , όπου εργάστηκαν συλλογικά και παρουσίασαν 522 ψηφιακά έργα, ενώ για το τρέχον σχολικό έτος 2018 – 2019 το 9ο μαθητικό φεστιβάλ θα διεξαχθεί παράλληλα σε Ηράκλειο, Αγ. Νικόλαο, Αγρίνιο, Βόλο, Ιωάννινα, , Καλαμάτα, Καρπενήσι, Λάρισα, Μυτιλήνη, , Πύργο Ηλείας, , και Χανιά από 10 – 13 Απριλίου.

Το φεστιβάλ έχει την έγκριση του Υπουργείου ς και θα δώσει τη δυνατότητα ανάδειξης κι ενίσχυσης της δημιουργικότητας των μαθητών κι εκπαιδευτικών πληροφορικής και της παρουσίασης των ψηφιακών έργων, της ς και διάχυσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας μεταξύ τους.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην οργανωτική επιτροπή μπορούν να αποστείλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση kapaniaris@sch.gr.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση