Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Πρώτη συμμετοχή του Βόλου στο 9ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας
Πρώτη συμμετοχή του Βόλου στο 9ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Πρώτη συμμετοχή του Βόλου στο 9ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Για πρώτη φορά στο 9ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο, θα συμμετέχει ο Βόλος, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα, να παρουσιαστούν που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων πληροφορικής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, θα έχουν μαθητές κι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας.

Σήμερα σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στον 8ο όροφο της Δευτεροβάθμιας, ο διευθυντής Σωκράτης Σαβελίδης, ανέφερε ότι το φεστιβάλ ξεκίνησε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και η επιτυχία του οδήγησε την οργανωτική επιτροπή στη διοργάνωσή του και για τα επόμενα σχολικά έτη και την επέκτασή τους και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι στο Βόλο, διοργανώνεται με τη συνεργασία της Α’ Βάθμιας Διεύθυνσης, Β’ Βάθμιας Διεύθυνσης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας Γ. Πολύζος, ανέφερε ότι οι νέες τεχνολογίες, έχουν μπει δυναμικό στο Δημοτικό Σχολείο και πέρα από το μάθημα της πληροφορικής οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες.

Να σημειωθεί ότι, στη Μαγνησία αναμένονται τέσσερις πληροφορικής για ισάριθμα σχολεία (Δύο στην Α’ Βάθμια και δύο στην Β’Βάθμια).

Ο συντονιστής του εκπαιδευτικού έργου στη Θεσσαλία, Αλ. Καπανιάρης, ανέφερε ότι μέσα από το φεστιβάλ, θα δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να παρουσιάσουν μαθητικά που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων πληροφορικής όλων βαθμίδων και να συμπεριληφθούν που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της πληροφορικής κι άλλων μαθημάτων.

Για το σχολικό έτος 2017 – 2018 στο 8ο μαθητικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε συμμετείχαν 7032 μαθητές με την υποστήριξη 716 εκπαιδευτικών από 338 σχολεία σε 13 πόλεις , όπου εργάστηκαν συλλογικά και παρουσίασαν 522 ψηφιακά έργα, ενώ για το τρέχον σχολικό έτος 2018 – 2019 το 9ο μαθητικό φεστιβάλ θα διεξαχθεί παράλληλα σε Ηράκλειο, Αγ. Νικόλαο, Αγρίνιο, Βόλο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρπενήσι, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά από 10 – 13 Απριλίου.

Το φεστιβάλ έχει την έγκριση του Υπουργείου παιδείας και θα δώσει τη δυνατότητα ανάδειξης κι ενίσχυσης της δημιουργικότητας των μαθητών κι εκπαιδευτικών πληροφορικής και της παρουσίασης των ψηφιακών έργων, της ενημέρωσης και διάχυσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας μεταξύ τους.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην οργανωτική επιτροπή μπορούν να αποστείλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση kapaniaris@sch.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ιερό Λείψανο του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, στη Νέα Ιωνία #ΑγίουΑνδρέα - https://t.co/bue1ruXJTV -

  • Εντυπωσίασε ο Δημ. Μπάσης #ΔημήτρηςΜπάσης #Ναυτικήεβδομάδα #ΝαυτικήςΕβδομάδας - https://t.co/Y9RiB0Ksot -

  • Να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα ζήτησε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #γλυπτάτουΠαρθενώνα - https://t.co/zKunMA5Q1x -

"Αλιεύοντας" την είδηση