Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Πρώτη συμμετοχή του Βόλου στο 9ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας
Πρώτη συμμετοχή του Βόλου στο 9ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Πρώτη συμμετοχή του Βόλου στο 9ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Για πρώτη φορά στο 9ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο, θα συμμετέχει ο Βόλος, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα, να παρουσιαστούν έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων πληροφορικής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, θα έχουν μαθητές κι της .

Σήμερα σε που δόθηκε στον 8ο όροφο της Δευτεροβάθμιας, ο διευθυντής Σωκράτης Σαβελίδης, ανέφερε ότι το φεστιβάλ ξεκίνησε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και η του οδήγησε την οργανωτική στη διοργάνωσή του και για τα επόμενα σχολικά έτη και την επέκτασή τους και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι στο Βόλο, διοργανώνεται με τη συνεργασία της Α’ Βάθμιας Διεύθυνσης, Β’ Βάθμιας Διεύθυνσης και της .

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας , ανέφερε ότι οι νέες τεχνολογίες, έχουν μπει δυναμικό στο Δημοτικό Σχολείο και πέρα από το μάθημα της πληροφορικής οι ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες.

Να σημειωθεί ότι, στη Μαγνησία αναμένονται τέσσερις αναπληρωτές πληροφορικής για ισάριθμα σχολεία (Δύο στην Α’ Βάθμια και δύο στην Β’Βάθμια).

Ο συντονιστής του εκπαιδευτικού έργου στη Θεσσαλία, Αλ. Καπανιάρης, ανέφερε ότι μέσα από το φεστιβάλ, θα δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να παρουσιάσουν μαθητικά έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων πληροφορικής όλων βαθμίδων και να συμπεριληφθούν έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της πληροφορικής κι άλλων μαθημάτων.

Για το 2017 – 2018 στο 8ο μαθητικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε συμμετείχαν 7032 μαθητές με την υποστήριξη 716 εκπαιδευτικών από 338 σχολεία σε 13 πόλεις , όπου εργάστηκαν συλλογικά και παρουσίασαν 522 ψηφιακά έργα, ενώ για το τρέχον 2018 – 2019 το 9ο μαθητικό φεστιβάλ θα διεξαχθεί παράλληλα σε Ηράκλειο, Αγ. Νικόλαο, Αγρίνιο, Βόλο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρπενήσι, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά από 10 – 13 Απριλίου.

Το φεστιβάλ έχει την έγκριση του Υπουργείου παιδείας και θα δώσει τη δυνατότητα ανάδειξης κι ενίσχυσης της δημιουργικότητας των μαθητών κι εκπαιδευτικών πληροφορικής και της παρουσίασης των ψηφιακών έργων, της ενημέρωσης και διάχυσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη και της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας μεταξύ τους.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην οργανωτική μπορούν να αποστείλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση kapaniaris@sch.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση