Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πρώτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές
Πρώτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές

Πρώτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές

Ποσοστό 44,5% συγκέντρωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σύμφωνα με τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από 60 φοιτητικούς πανεπιστημιακούς συλλόγους στις φοιτητικές εκλογές.

Ακολουθούν ΠΑΣΠ με 6,82%, ΠΚΣ με 19,98%, ΕΑΑΚ με 12,99%, ΑΡΕΝ με 5,63%, ΑΓ Κινήσεις με 1,33% ενώ τα λοιπά κόμματα εξασφαλίζουν ποσοστό 6,25%. Συνολικά ψήφισαν 11.369 άτομα, ενώ τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 10.936.

Στα ΤΕΙ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πλησιάζει το 60% συγκεντρώνοντας για την ποσοστό 58,88%. Ακολουθούν ΠΑΣΠ με 6,22%, ΠΚΣ με 20,77%, ΕΑΑΚ με 1,22%, ΑΡΕΝ με 2,41%, ΑΓ Κινήσεις με 0,30% και λοιπά κόμματα με 9,25%.

«Για μια ακόμη χρονιά και για 29η συνεχόμενη φορά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βγαίνει πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας», επισήμανε ο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη χώρα.

«Αυτό το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη απάντηση για το καθεστώς οπισθοδρόμησης που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση. Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι σπουδαστές και ο λαός, θέλουν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και όχι να πάμε πίσω στο χθες που χρεοκόπησε», ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, με αφορμή τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών δήλωσε:

«Μέσα σε ένα κλίμα συντονισμένων επιθέσεων και βίας που στόχο είχαν την απαξίωση της δημοκρατικής διαδικασίας των φοιτητικών εκλογών, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πετυχαίνει μια σημαντική νίκη. Παρά την συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης των Φοιτητικών Εκλογών από διάφορα κέντρα που θέλουν τους νέους απαθείς απέναντι στις προωθούμενες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η συμμετοχή κινήθηκε και φέτος σε υψηλά επίπεδα.

Ευχαριστούμε όλους τους φοιτητές, που συμμετείχαν στη σημερινή διαδικασία και στήριξαν τις προτάσεις μας, απέναντι στην προσπάθεια οπισθοδρόμησης και αντιμεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με όλα τα μέσα. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποδεικνύει, όλα αυτά τα χρόνια, πως είναι μια ιδέα που ενώνει και κερδίζει».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση