Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Άνω-κάτω πάλι το Δ.Σ. Βόλου
Άνω-κάτω πάλι το Δ.Σ. Βόλου

Άνω-κάτω πάλι το Δ.Σ. Βόλου

Φραστικός ξέσπασε για το πιλοτικό πρόγραμμα της λυματολάσπης στις ΕΕΛ στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κι αυτο είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση οι σύμβουλοι της «Επιλογής Ευθύνης».

Ο αντιπρόεδρος της Στ. Παπαευσταθίου, ανέφερε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου και πρόσθεσε: «Οι υπηρεσίες κι εγώ προσωπικά, συνεχώς παρακολουθούσαμε το πρόγραμμα. Υπήρχε στενή συνεργασία κι όταν παρατηρήθηκε η ανωμαλία που θα έπρεπε να προβληματιστείτε κ. Οικονόμου, γιατί μόνο στο Βόλο έγινε αυτό, όταν οι εφαρμογές σε όλη την Ελλάδα αγγίζουν τις 33 και σε βιολογικούς, κατηγορείτε τη Δ.Α., τη στιγμή που το πρόγραμμα της ς λυματολάσπης είχε απενταχθεί από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα».

Ο κ. Παπαευσταθίου, κατηγόρησε την παράταξη της κ. Οικονόμου ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, λέγοντας: «Επειδή είστε άσχετοι με το επιστημονικό πρόγραμμα, όλα τα αποτελέσματα έχουν δοθεί στη και θα πάρετε την απάντησή σας στην επερώτηση» και κάλεσε την παράταξη να είναι πιο σοβαρή άλλη φορά, γιατί το θέμα -όπως είπε- δεν είναι επιφανειακό.

Στο σημείο εκείνο, το λόγο, ζήτησε και πήρε ο πρώην δήμαρχος Αχ. Μπέος, ο οποίος σημείωσε: «Η Δημοτική Αρχή ανέλαβε υπεύθυνα την πρωτοβουλία να εφαρμόσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζεται και σε άλλους Δήμους όπως στα Τρίκαλα κι αντί να προβληματιστούν γιατί δεν πέτυχε, κοιτάν να ρίξουν ευθύνες στη Δ.Α. Το πρόγραμμα, επειδή ακριβώς είναι πιλοτικό, δεν στοίχησε ούτε ένα ευρώ. Θα σας περάσει κ. Οικονόμου» και πρόσθεσε ότι εκκρεμούν αγωγές για ιδιοκτήτη Μέσου ς για το πώς έδινε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή λεφτά και πως ξεπλήρωνε δάνειο που είχε πάρει από τράπεζα, άλλο ιδιοκτήτης Μέσου ς.

Η κ. Οικονόμου ζήτησε το λόγο και μετά από λεκτική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν της έδωσε τον λόγο, η ίδια χαρακτήρησε απαράδεκτη αυτή τη στάση και μαζί με τον σύμβουλο της παράτασης Νικ. Στόικο, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Εν τω μεταξύ, πρόταση για την αξιοποίηση ορισμένων εκ των κενωθέντων περιπτέρων κατέθεσαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι έξι ανεξάρτητοι σύμβουλοι(Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Ι. Μολοχίδης, Ι. Αποστολάκης, Φωτεινή Κοκκινάκη, Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου).

Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, πρότεινε στη Δημοτική Αρχή, να γίνει γεωγραφική μελέτη να εντοπιστούν τα κενωθέντα περίπτερα, τα οποία χρονολογούνται από πολύ παλιά, διατηρούν ιστορικά χαρακτηριστικά, δεν εμποδίζουν και να διατηρηθούν. Ειδικότερα, προτείνεται αν καθίσταται δυνατόν να λειτουργήσουν είτε για ενημέρωση πολιτών είτε των τουριστών, πιθανώς στο Παλιό Λιμεναρχείο αλλά να χρησιμοποιηθούν και για διάφορες εκδηλώσεις.

Επίσης έντονη αντιπαράθεση προκλήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αφορμή την επερώτηση της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» για τη σχέση δημοτικού χρήματος και ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, απευθυνόμενος την επικεφαλής της παράταξης Νατάσσα Οικονόμου, είπε: «Καταθέτετε ερώτηση για έλεγχο του εαυτού σας; Αυτά φαίνονται εξωπραγματικά. Τα πεπραγμένα τα δικά σας είναι γνωστά. Αυτό μάλλον προς εντυπώσεων έγινε και τίποτα άλλο».

Για τη χρονική περίοδο που αφορά την παρούσα Δημοτική Αρχή, ο κ. Μουλάς απάντησε ότι τα στοιχεία θα έρθουν στο , επισημαίνοντας ότι αυτό το κείμενο (της Επιλογής Ευθύνης) δε βοηθά στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόσθεσε: «Αυτογελοιοποιείστε και ζητάτε έλεγχο του εαυτού σας» τόνισε ο κ. Μουλάς και συνέχισε «Δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Ζητάτε απολογισμό δικών σας πεπραγμένων. Δεν στέκουν με τη λογική όλα αυτά».

Η κ. Οικονόμου, απαντώντας εξήγησε ότι μία από τις λειτουργίες του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να παρουσιάζονται πράγματα και τόνισε: «Δεν είχαμε καμία πρόθεση να ανατρέχουμε ούτε στο παρελθόν ούτε κάνουμε ανυπόστατες καταγγελίες. Η ερώτηση προκλήθηκε, όταν η δική σας παράταξη κατασυκοφαντεί συνεχώς. Είναι ένας λόγος παραπάνω να θέλετε κ. πρόεδρε την ερώτηση. Μην δείχνετε ενόχληση – φοβία. Να δούμε, ποιοι έχουν και ποιοι όχι ισότιμες σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης».

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θ. , απευθυνόμενος προς την κ. Οικονόμου είπε: «όταν έρθουν τα στοιχεία να είστε έτοιμη να απολογηθείτε στον κόσμο και να μην ρίχνετε λάσπη για τη δική μας και θα απολογηθείτε στον Εισαγγελέα» για να του απαντήσει η κ. Οικονόμου: «θα δούμε ποιος ρίχνει λάσπη. Να πάτε σε όποιον Εισαγγελέα θέλετε. Στείλτε τα όπου θέλετε και θα δούμε τότε ποιος θα γελοιοποιηθεί . Περιμένουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε».

Κλείνοντας ο κ. Μουλάς, διεμήνυσε απευθυνόμενος προς την κ. Οικονόμου, ότι θά ‘ρθουν κι άλλα στοιχεία, λέγοντας: «Όποιος ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, την τρώει στο κεφάλι». Προσέξτε γιατί θα «πάτε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι»» και κάλεσε την κ. Οικονόμου να προσκομίσει η παράταξή της τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, με την κ. Οικονόμου να απαντά ότι, οι υπηρεσίες θα πρέπει να προσκομίσουν τα στοιχεία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση