Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρόσβαση 5.628 παιδιών φτωχών οικογενειών και ΑμΕΑ σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
Πρόσβαση 5.628 παιδιών φτωχών οικογενειών και ΑμΕΑ  σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Πρόσβαση 5.628 παιδιών φτωχών οικογενειών και ΑμΕΑ σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Με 13,2 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ς

Κ. Αγοραστός: «Κάνουμε περισσότερα για όσους έχουν λιγότερα»

 

Περισσότερα από 5.620 από οικογένειες με εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας καθώς και με ειδικές ανάγκες σε όλη τη , αποκτούν δωρεάν πρόσβαση σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, καθώς με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού υπερδιπλασιάζεται στα 13,2 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2020-2021» και «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2020-2021 ΑμΕΑ» με χρηματοδότηση από το Θεσσαλίας 2014- 2020.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας:

-Στο Πρόγραμμα Παιδικών Σταθμών για παιδιά οικογενειών κάτω του ορίου της φτώχειας, ο αρχικός προϋπολογισμός αυξάνεται από τα 5.000.000 ευρώ στα 12.700.000 ευρώ και αντίστοιχα ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών αυξάνεται από 2.000 σε 5.537 παιδιά.

-Στο Πρόγραμμα Παιδικών Σταθμών για παιδιά με ειδικές ανάγκες ο αρχικός προϋπολογισμός αυξάνεται από τις 250.000 ευρώ στις 466.278 ευρώ και αντίστοιχα ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών αυξάνεται από 50 σε 91 παιδιά.

Συνολικά, από την του προϋπολογισμού των δύο Προγραμμάτων στα 13.178.978 ευρώ, ωφελούνται 5.628 παιδιά σε όλη τη Θεσσαλία.

«Κάνουμε περισσότερα για όσους έχουν λιγότερα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Σε πολύ δύσκολες εποχές για την και την οικονομία, είμαστε παρόντες, υπερδιπλασιάζοντας τη χρηματοδότηση των Προγραμμάτων Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών. Η στηρίζει τις οικογένειες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και δίνει τη δυνατότητα σε πολύ περισσότερα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας και ς. Κανένα παιδί δεν θα μείνει φέτος έξω από τον παιδικό σταθμό» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι αντίστοιχες δράσεις που αφορούν παιδιά οικογενειών με εισόδημα άνω του ορίου της φτώχειας, χρηματοδοτούνται από το Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση