Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρόστιμο “φωτιά” μέχρι και 50.000€ για τραυματισμό γάτας στον Αλμυρό
Πρόστιμο “φωτιά” μέχρι και 50.000€ για τραυματισμό γάτας στον Αλμυρό

Πρόστιμο “φωτιά” μέχρι και 50.000€ για τραυματισμό γάτας στον Αλμυρό

Πολύ κριβά φίνεται πως θα πληρώσει την απερισκεψία του, 64χρονος Αλμυριώτης, που φέρεται να τραυμάτισε τη γάτα γειτόνισσας του τοξεύοντας την με μικρή , καθώς σε περίπτωση ς του η συνολική χρηματική που ενδεχομένως να του επιβληθεί, μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 50.000€!

Ο άνδρας συνελήφθη προχθές το απόγευμα στον Αλμυρό από αστυνομικούς του τοπικού Α.Τ. καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο πήγε το πρωί στο της 25χρονης γειτόνισσας του και τραυμάτισε στο πίσω πόδι τη γάτα της κοπέλας, τοξεύοντας την με βαλλίστρα.

Η γάτα μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο και είναι καλά στην υγεία της, ενώ σε βάρος του κινήθηκε αυτεπάγγελτα η διαδικασία, συνελήφθη και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 €.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η βαλλίστρα και 16 βέλη. Ο 64χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα υπηρεσίας κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώου, οπλοφορία και οπλοχρησία. Αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος, αφού ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τις 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας αρνείται ότι είναι αυτός ο δράστης της κακοποίησης, υποστηρίζοντας ότι τη βαλλίστρα την πήρε κάποιος άλλος και με αυτή τραυμάτισε τη γάτα, χωρίς ο ίδιος  να γνωρίζει κάτι.

Να τονιστεί ότι σύμφωνα με το νόμο 2163/98 περί όπλων, απαιτείται άδεια οπλοφορίας για την κατοχή βαλλίστρας.

Επιπλέον ο νόμος 4039/2012 που έχει να κάνει με τα και τα αδέσποτα ζώα, προβλέπει την επιβολή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους σε περίπτωση που κάποιος προβεί σε πράξη κακοποίησης.

Ακόμα εμπεριέχεται και η επιβολή βαρύτατου προστίμου σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος α' που μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 30.000€, που διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής.

Σημειώνεται ότι βάσει του άρθρου 16 παράγραφος γ', για την εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου μετά από , που πολλές φορές βλέπουμε στους ς, προβλέπεται πρόστιμο 300 για τον δράστη του περιστατικού.

"Αλιεύοντας" την είδηση