Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρόστιμα σε παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα και δίτροχα επιβάλλει η δημοτική αστυνομία Βόλου
Πρόστιμα σε παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα και δίτροχα επιβάλλει η δημοτική αστυνομία  Βόλου

Πρόστιμα σε παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα και δίτροχα επιβάλλει η δημοτική αστυνομία Βόλου

Tις προσπάθειες  της Δημοτικής Αστυνομίας για συμμόρφωση των πολιτών  στις στις κεντρικές οδικές αρτηρίες Ιάσονος και Δημητριάδος επέβλεψε σήμερα Τρίτη, 5 Απριλίου , στις 11 το πρωί, η Δημοτική Αρχή , ενώ επιβάλλονται σε παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα και δίτροχα.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής τόσο ο αιρετός, τελών σε αργία δήμαρχος , Αχ. και  ο ασκών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, όσο και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, συνέδραμαν στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας. Ωστόσο τα μέλη της δημοτικής αρχής   είχαν σταθμεύσει  παράνομα  το υπηρεσιακό , αλλά  έκαναν παρατηρήσεις σε άλλους οδηγούς.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου  δήλωσε: “Θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια, που αρχίζει σήμερα με τη συνδρομή της ελάχιστης ς της Δημοτικής Αστυνομίας που διαθέτουμε και με συνοδεία δημοτικών συμβούλων, ώστε να μπει μια τάξη στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης.

 

Ζητούμε βέβαια και τη συνδρομή των δημοτών, να σταθούν δίπλα σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που θα κάνουμε, ώστε το κέντρο να καθαρίσει από τα παράνομα σταθμευμένα ΙΧ και η εικόνα της πόλης μας να είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή”.

Ο ίδιος ενημέρωσε πως από σήμερα όσοι έχουν παρκάρει παράνομα στην Ιάσονος και την Δημητριάδος επιβάλλονται από τη Δημοτική Αστυνομία και το ίδιο γίνεται και με τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια. Υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις που μπορούν να παρκάρουν τα μηχανάκια, τα πεζοδρόμια είναι για τους δημότες, για εκείνους που έχουν πρόβλημα με την προσβασιμότητα και να τα χαίρονται ο κόσμος.

Ο ίδιος είπε πως η  Δημοτική Αστυνομία που έχουμε είναι δυστυχώς τέσσερα άτομα και πρόσθεσε: ” Αν φανταστείτε ότι πριν την κατάργησή της ήταν 45 άτομα υπάλληλοι, καταλαβαίνετε ότι μόνο με τέσσερα άτομα είναι πολύ δύσκολα, αλλά παρόλα αυτά θα κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια και για αυτό ζητάμε και τη συνδρομή των δημοτών, ώστε να σέβονται τον Κ.Ο.Κ. Τα πεζοδρόμια είναι για τους δημότες και τους πεζούς και οι δρόμοι για τα ΙΧ.

Έχουμε κάνει ήδη μια προσπάθεια με στο υπουργείο Εσωτερικών ώστε να επιστρέψουν οι δημοτικοί αστυνόμοι που έχουν μεταφερθεί ως φύλακες στις φυλακές και θέλουμε να γυρίσουν πίσω ώστε να ενισχυθεί η υπηρεσία. Ζητούμε να δοθεί η δυνατότητα στους δημοτικούς αστυνόμους που είχαν φύγει από την δημοτική αστυνομία από το Νόμο να επιστρέψουν, γιατί δόθηκε η δυνατότητα επιστροφής μόνο σε όσους μετατάχθηκαν στην Αστυνομία.

Σε καθημερινή βάση θα γίνεται έλεγχος από τη Δημοτική Αστυνομία στις κεντρικές οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος”.

 

Εν τω μεταξύ, η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε σήμερα 35 παραβάσεις συνολικά, από τις οποίες 7 για στάθμευση σε λεωφορειόδρομο, 8 για φορτοεκφόρτωση εκτός ωραρίου, 6 για παράνομη στάση – στάθμευση, 12 για στάθμευση σε πεζόδρομους και δύο για στάθμευση σε διπλή σειρά.

Τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν κυμαίνονται μεταξύ 40 και 80 €, ενώ παρατηρήθηκαν διαμαρτυρίες από οδηγούς που έγραψε η Δημοτική Αστυνομία.

 

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ1

"Αλιεύοντας" την είδηση