Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρόστιμα σε όσους καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους
Πρόστιμα σε όσους καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους

Πρόστιμα σε όσους καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους

Η ανοχή τελειώνει στις 10 Νοεμβρίου και θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε όσους καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους. Αυτό επισήμανε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος σε σημερινή συνέντευξη τύπου, σημειώνοντας ότι τροποποιείται η σχετική κανονιστική απόφαση.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση δημοτών και ενημέρωσή τους ώστε να συμβάλλουν όλοι για ένα καλύτερο αύριο και πρόσθεσε: «Χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Πρόθεσή μας είναι να μην στερήσουμε ούτε ένα με πρόστιμα , αλλά τροποποιείται η κανονιστική και ξεκαθαρίζουμε ότι τα θα είναι για πεζούς, ηλικιωμένους, Αμεα και όλους τους πολίτες και όχι για

Ο κ. Μπέος ξεκαθάρισε πως μετά τις 10 Νοεμβρίου θα κόβονται κλήσεις ύψους 100 σε όσους δεν συμμορφώνονται και πρόσθεσε ότι ο Δήμος έκανε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία, η οποία θα μεταφέρει τα παρανόμως σταθμευμένα δίτροχα σε ιδιωτικό χώρο και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να πληρώσουν για να τα πάρουν.

Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα τους οριοθετημένους χώρους στάθμευσης μοτο & ποδηλάτων, που έχουν ως εξής:

Θέσεις μοτο

Αντωνοπούλου ( πλατεία Eλευθερίας)

Γκλαβάνη (Kονταράτου – Αλεξάνδρας)

Γκλαβάνη (Αλεξάνδρας-Τ. Οικονομάκη)

Γαμβέτα – Ιάσωνος

Γαλλίας – Κ. Καρτάλη

Δημητριάδος –

(Όγλ- Μηλίνης)

Ιάσωνος – Όγλ (εσοχή)

Ιάσωνος – Σόλωνος (εσοχή)

Όγλ (Ιάσωνος – Δημητριάδος)

Κουμουνδούρου Τ. Οικονομάκη – Αλεξάνδρας)

Τ. Οικονομάκη – Κουμουνδούρου (δεξιά)

Τ. Οικονομάκη – Κουμουνδούρου (αριστερά )

Μαυροκορδάτου (Ιάσωνος – Δημητριάδος)

Μακεδονομάχων (ανατολική πλευρά πλατεία πανεπιστήμιου)

Θέσεις ποδηλατοστασίων (με σπείρες τύπου “attico metro”)

Γκλαβάνη ()

Αγ. Νικολάου.-Ερμού

τράπεζα Ελλάδος (στη δεξιά πλευρά)

Μουσείο Πόλης

Υφιστάμενες θέσεις

Τοπάλη Δημητριάδος – (Σκενδεράνειο)

Κουμουνδούρου (Ιάσωνος – Αργοναυτών)

Όγλ (Ιάσωνος – Αργοναυτών)

Γαμβέτα (Ιάσωνος – Αργοναυτών)

Κονταράτου – Όγλ (public)

Μικρασιατών (κτήριο Σπίρερ)

Αθανασάκη (Αρχαιολογικό Μουσείο)

Πλατεία Ρήγα Φεραίου (δημαρχείο)

Επίσης είπε ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις μοτο και ποδηλάτων στο χώρο του λιμανιού και η δημοτική αρχή είναι σε συζητήσεις με ιδιώτες για την παραχώρηση χώρων ώστε να διατεθούν στο κοινό θέσεις στάθμευση και τόνισε: «Θα καθαρίσουμε την πόλη, είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Καταστηματάρχες και εργαζόμενοι παρκάρουν κυρίως τα δίτροχα στα . Ας δείξουν πολιτισμό και κουλτούρα.»

Ο δήμαρχος Βόλου είπε ακόμη πως μέχρι τέλος χρόνου θα μεταφερθούν τα δυο περίπτερα από την Ιάσωνος-Δημητριάδος και θα γίνουν πιο προσβάσιμα τα πεζοδρόμια .

parkingparking1
Καθαριότητα στο κέντρο

Επίσης ο δήμαρχος Βόλου είπε ότι επανέρχεται η αποκομιδή απορριμμάτων με το σύστημα πόρτα-πόρτα στην Ιάσωνος και Δημητριάδος και πρόσθεσε: «Θα εξαρτηθεί από τη συνεργασία των πολιτών για να μην υπάρχουν κάδοι στο κέντρο. Μπορούμε να το πετύχουμε, είναι στοίχημα για όλους μας.»
Ο ίδιος εξήγησε ότι κάδοι θα τοποθετηθούν στα στενά για περιπτώσεις ανάγκης και σημείωσε ότι «είμαστε πιο οργανωμένοι και θέλω να πιστεύω ότι θα πετύχει για πάντα και είναι καλό για τη δημόσια υγεία.»

Σκάνδαλο μεγέθους ΕΡΓΗΛ το γκαράζ Φιλελλήνων

Σκάνδαλο μεγέθους της ΕΡΓΗΛ χαρακτήρισε ο Αχ. Μπέος το «βαλτωμένο» έργο κατασκευής του γκαράζ Φιλελλήνων και τόνισε ότι αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πτώχευση Δήμου, αν και ξεκαθάρισε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί επί θητείας του.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι η εταιρεία που ξεκίνησε την κατασκευή του έργου ξόδεψε πάνω από 6,5 εκ. ευρώ και αν κηρυχθεί έκπτωτη τότε θα πρέπει να το αναλάβει ο Δήμος και να δώσει το συγκεκριμένο ποσό.

«Τη Δευτέρα θα κάνουμε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και θα δούμε αν αγαπούν την πόλη , θα δείξουν τι προσφέρουν, εκτός από το να κάνουν στον εαυτό τους. Δεν ρίχνω ευθύνη στους προκατόχους μου, κρίθηκαν από τον κόσμο. Εμείς προσπαθούμε να βελτιώσουμε την πόλη που είναι παρατημένη. Απαιτώ ομόφωνη απόφαση για το θέμα. Κοιτάμε μπροστά και υποχρέωσή μας να πάμε μπροστά για το συμφέρον της πόλης.»

Ολοκληρώνεται το ελεύθερο ίντερνετ

Μέχρι 30 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται το ελεύθερο ίντερνετ για τους πολίτες και επισκέπτες του Βόλου, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος εξήγησε ότι για τους χρήστες στο σπίτι θα απαιτείται ειδικός κωδικός για χρήση wi -fi .

Ένα άλλο σκέλος αφορά στην απομακρυσμένη ιατρική βοήθεια που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία.

Επίσης ανακοίνωσε ότι οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα παράπονά τους τηλεφωνικά στο τηλ 8011150000 και αυτά θα καταγράφονται σε ειδική πλατφόρμα και θα κατηγοριοποιούνται και θα χρεώνονται στις υπηρεσίες.

Επιπλέον ενημέρωσε ότι από την Δευτέρα-Τρίτη ειδικό κλιμάκιο θα εκπαιδεύσει δυο εργαζόμενος από κάθε υπηρεσία ώστε να εξυπηρετούν κατάλληλα τους πολίτες.

Τέλος ο κ. Μπέος είπε ότι στις 9/11 θα γίνει παρουσίαση δυο πιλοτικών προγραμμάτων στους όμορους δήμους: το ένα αφορά στην αποκομιδή και κομποστοποίηση στον ΧΥΤΑ και το άλλο τις ΕΕΛ , όπου το σύστημα λειτουργεί εδώ κι 1,5 μήνα και μικροοργανισμοί καθαρίζουν το λύμα σε ποσοστό 97% και το νερό είναι καθαρό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση