Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προστασία του Δήμου Βόλου στην πρώτη κατοικία
Προστασία του Δήμου Βόλου στην πρώτη κατοικία

Προστασία του Δήμου Βόλου στην πρώτη κατοικία

Πρωτοβουλί, με στόχο την προστσία πρώτης κατοικίας δημοτών με “κόκκινα” δάνεια σε δημόσιο και τράπεζες από πλειστηριασμούς λαμβάνει η δημοτική αρχή και το θέμα θα τεθεί προς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τίθεται προς πρόταση για δημιουργία εταιρείας ειδικού σκοπού, που θα δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ, που έχουν την οικονομική δυνατότητα, να αγοράζουν τα δάνεια των πολιτών που κινδυνεύουν με κατάσχεση της πρώτης κατοικίας.

Στην συνέχεια, οι θα αποπληρώνουν τις οφειλές τους στους Δήμους, με χαμηλότερο ύψος δανείου.

Η πρόταση αυτή γίνεται από το Δήμο Βόλου, που συνεργάστηκε με τον δήμαρχο Ζαχάρως και την έκανε ο Αχιλλέας Μπέος σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου.

“Είναι μία υπόθεση που μας αφορά όλους”, ανέφερε, ζητώντας από το δημοτικό Συμβούλιο να δεχτεί την πρόταση και να ψηφίσει ομόφωνα και χωρίς πολιτική σκοποιμότητα.

Σκοπός είναι να κατατεθεί πρόταση στην κυβέρνηση, ώστε με την σειρά της να προχωρήσει στη νομοθέτηση για τη δημιουργία μίας εταιρείας Ειδικού Σκοπού, που θα δίνει δυνατότητα στους ΟΤΑ που έχουν την οικονομική δυνατότητα, όπως ο Βόλου “να γλιτώνουν στην ουσία την περιουσία των αδύναμων οικογενειών από τα χέρια των αρπακτικών”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αχ. Μπέος.

Η πρόταση αφορά που έχουν χάσει και αδυνατούν να ανταποκριθούν σε ρυθμίσεις προς τράπεζες και δημόσιο, με να κινδυνεύουν να απωλέσουν την πρώτη τους κατοικία. “Ο Βόλου θα έλθει να την προστατεύσει και αντί το δάνειο π.χ. αξίας 100.000 ευρώ να το παίρνει ξένος χρηματοοικονομικός οργανισμός, να το παίρνει ο δήμος και ο πολίτης να το παίρνει με 8.000 ευρώ. Μιλάμε για συνανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη” είπε ο κ. Μπέος.
Ήδη, η πρόταση έχει κατατεθεί στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, που θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση προκειμένου να το συζητήσει, ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει στην συνέχεια.
“Θέλω να πιστεύω ότι με τις εξαγγελίες που κάνει ο πρωθυπουργός, κάποια στιγμή θα πει την αλήθεια στους πολίτες. Από τη στιγμή που λέμε ο δήμος είναι εδώ, κάνουμε πάσα στην κυβέρνηση να τη βγάλουμε από τη δύσκολη θέση Έχουμε τα κεφάλαια να το κάνουμε” ανεφερε χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση