Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Προσωρινή διαμονή προσφύγων στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό
Προσωρινή διαμονή προσφύγων στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό

Προσωρινή διαμονή προσφύγων στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό

Στην προσωρινή μετεγκτάστση των μεταναστών, για περίοδο τριών μηνών, στο του χόκεϊ στο Ελληνικό κατέληξαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου. Η μετεγκατάσταση κρίνεται απαραίτητη καθώς στις 17 Δεκεμβρίου κλείνει το ταε κβο ντο για τη διεξαγωγή αγώνων πάλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που διάβασε ο Γιάννης Μουζάλας μετά τη συνάντηση, η κοινά αποδεκτή λύση της μετεγκατάστασης «θα διασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής».

Τονίζεται ακόμη ότι τη φύλαξη των μεταναστών αναλαμβάνει η ΕΛΑΣ, με τη συν του υπουργείου, των όμορων δήμων και της περιφέρειας ς.

«Τίποτε δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συν της Ελληνικόν ΑΕ (ο μειοδότης της έκτασης) και του ΤΑΙΠΕΔ» τόνισε ο κ. Μουζάλας, ο οποίος έκανε λόγο για «ιδιαίτερα γόνιμη και δημιουργική συνάντηση που γέννησε υγιές βρέφος». «Ξέρω απ' αυτά, είμαι μαιευτήρας» δήλωσε χαριτολογώντας.

Πάντως, η Ελλάδα έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία 30.000 θέσεων υποδοχής έως τις αρχές του 2016. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις 20.000 θέσεις μέσω του προγράμματος επιδότησης ενοικίου το οποίο παρουσιάστηκε χθες, 4.500 θέσεις στα τρία hotspots σε Λέρο, Λέσβο και Χίο, 2.900 θέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή (σύμφωνα πάντα με στοιχεία που η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει στην Επιτροπή) σε Ελαιώνα, Ελληνικό και , 1.500 θέσεις σε σκηνές κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και 5.400 σε προαναχωρησιακά κέντρα.

Εντατικές εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε Λέρο και Χίο ενόψει της αυριανής ς του πρωθυπουργού Αλέξη ο οποίος θα μεταβεί στα νησιά προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση και υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί Κορυφής στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση