Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προσλήψεις οκταμηνιτών στη ΔEYAMB
Προσλήψεις οκταμηνιτών στη ΔEYAMB

Προσλήψεις οκταμηνιτών στη ΔEYAMB

Στην πρόσληψη 38 τόμων  οκτάμηνης σύμβσης προτίθεται να προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ για την κάλυψη αναγκών υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της για το 2019.
Την έλαβε σήμερα ομόφωνα το Δ.Σ. της Επιχείρησης με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων να σημειώνει ότι οι ανάγκες της εταιρείας είναι μεγαλύτερες και θα έπρεπε να ζητηθούν περισσότερα άτομα σε κάποιες ειδικότητες.
Ο πρόεδρος της επιχείρησης Άρης Σαββάκης είπε πως  πρόκειται για έναν προγραμματισμό για το 2019 καθώς ακόμη η ΔΕΥΑΜΒ περιμένει τους 50 οκταμηνίτες που εγκρίθηκαν από το 2017 αλλά τώρα αναμένεται να δοθεί  η τελική έγκριση από ΑΣΕΠ για να καταθέσουν δικαιολογητικά. “Επίσης έχουμε αποστείλει στο υπουργείο εσωτερικών θέσεις και προσόντα που πρέπει να έχουν οι 28 μόνιμοι υπάλληλοι  και αναμένεται να σταλεί εισήγηση στο ΑΣΕΠ για να βγει η προκήρυξη” ανέφερε.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Βάϊος Ζεμπέογλου   τόνισε ότι οι ανάγκες της επιχείρησης είναι μεγαλύτερες και χρειάζονται και άλλοι μηχανολόγοι και μηχανικοί, αλλά  ψήφισε θετικά γιατί πρόκειται για την κάλυψη πάγιων αναγκών. “Μας λέτε ότι πρόκειται για προγραμματισμό για το 2019. Μην ξεχνάτε ότι στην επιχείρηση προστίθενται και νέοι τομείς ευθύνης με το κούμπωμα της αποχέτευσης από . Αγχίαλο, Αγριά και Άγιο Στέφανο. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να ζητήσουμε περισσότερα άτομα για συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως οι μηχανολόγοι μηχανικοί” είπε χαρακτηριστικά.
Ο γενικός διευθυντής της Επιχείρησης Στ. Τζίνης ανέφερε ότι σε ότι αφορά το μόνιμο προσωπικό δεν μπορούν να ζητηθούν περισσότερα άτομα, για να καλυφθεί π.χ. μία έση ηλεκτρολόγου που προέκυψε κενή στο νέο οργανισμό.
Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι:
  1. δύο  (2) Χημικοί  Π.Ε.
  2. ένας (1) Βιολόγος Π.Ε.
  3. ένας  (1)  Πολιτικός  Μηχανικός  Π.Ε.
  4. ένας (1) Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Π.Ε.
  5. ένας (1) Μηχανολόγος  Μηχανικός Τ.Ε.
  6. δύο  (2) Ηλεκτρολόγοι  Μηχανικοί  Τ.Ε.
  7. τρεις  (3)  Πολιτικοί  Μηχανικοί  Τ.Ε.
  8. δύο  (1) Λογιστικής  Τ.Ε.
  9. ένας (1)  Μηχανικός  Πληροφορικής Τ.Ε.
  10. 10.δύο  (2)  Ηλεκτρολόγοι  Δ.Ε.
  11. 11.δύο  (2)  Πρακτικοί  ΜηχανικοίΔ.Ε.
  12. 12.ένας  (1)  Ηλεκτροσυγκολλητής  Δ.Ε.
  13. 13.έξι  (6) Υδραυλικοί  Δ.Ε.
  14. 14.τρεις  (1)  Διοικητικοί  Δ.Ε.
  15. 15.ένας (1) Τεχνίτης  ΟχημάτωνΔ.Ε.
  16. 16.δώδεκα (12) Εργάτες Υ.Ε.
Οι ανωτέρω,  θα καλύψουν τις ανάγκες σε προσωπικό για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, είτε μέσω της έγκαιρης αντιμετώπισης βλαβών του εξοπλισμού των ΕΕΛ και του δικτύου αποχέτευσης, είτε μέσω της έγκαιρης αντιμετώπισης βλαβών του δικτύου ύδρευσης (1.200 χιλιόμετρα δικτύου) και πρόληψης των απωλειών πόσιμου ύδατος.
Επίσης θα στελεχώσουν τα Τμήματα της Διοικητικής & Οικονομικής Υπηρεσίας με επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου να ανταποκριθεί η ΔΕΥΑΜΒ στις απαιτήσεις για εφαρμογή  των ελληνικών λογιστικών προτύπων και των νέων διατάξεων περί διεξαγωγής των Διαγωνισμών για προμήθειες και εργασίες.
Η ανωτέρω δαπάνη ύψους 470.000,00 θα βαρύνει τους Κ.Α. του προϋπολογισμού έτους 2018-2019, ως εξής:
Κ.Α. 60.01.017 του προϋπολογισμού του έτους 2018 με το ποσό των 185.000,00
Κ.Α. 60.04.000 του προϋπολογισμού του έτους 2018 με το ποσό των 50.000,00 ευρώ
Ανάλογες πιστώσεις ύψους 235.000,00 ευρώ, θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, σε περίπτωση που οι λήξουν μετά την 31η-12-2018.
Παρεμβάσεις στο  υδρευτικό δίκτυο  της Μακριντίτσας
Εν τω μεταξύ, παρεμβάσεις για την σωστή λειτουργία του υδρευτικού δικτύου της Μακριντίτσας συνολικού προϋπολογισμού 100.000  ευρώ ενέκρινε σήμερα ομόφωνα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Το σώμα ενέκρινε τη μελέτη και τους όρους διαγωνισμό και τους τρόπους δημοπράτησης για την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
στα αντλιοστάσια Λουζίνικο και Λιοντάρια του υδραγωγείου Μακρινίτσας. Επιπλέον θα συντηρηθεί ο αρδευτικός αύλακας, ηλικίας 90 ετών και άνω
Η εξυπηρέτηση με νερό του οικισμού Λουζίνικο της περιφέρειας της πρώην κοινότητας Μακρινίτσας, πραγματοποιείται από γεώτρηση η οποία με την ενίσχυση επιφανειακού booster συνεργάζεται με δεξαμενή συλλογής. Ο εγκατεστημένος εξοπλισμός είναι αναξιόπιστος λόγω παλαιότητας και συχνά δημιουργεί προβλήματα στην υδροδότηση του οικισμού. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι αναγκαία η αντικατάσταση του αντλητικού της γεώτρησης με παράλληλη κατάργηση του επιφανειακού booster και η αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού πίνακα, με σύγχρονο και ασφαλή.
Επιπλέον στην πηγή Λιοντάρια που εξυπηρετεί την υδροδότηση τμήματος του οικισμού Μακρινίτσα, απαιτείται η αυτοματοποίηση των διατάξεων απολύμανσης και η μεταφορά των σημάτων στο ΚΕΛ της Ύδρευσης, ώστε να υπάρχει on line παρακολούθηση, δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης προβλημάτων και άμεση επίλυση.
Το αποχετευτικό δίκτυο  Λεχωνίων
Τέλος στη  συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα και η μελέτη για  το της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στα Άνω και Κάτω Λεχώνια και της σύνδεσής του με αγωγό με το Βιολογικό Καθαρισμό, συνολικού προϋπολογισμού 4.400.000 ευρώ.
Ο κ. Σαββάκης είπε πως  ήδη η πρόταση έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια και αναμένεται η έγκριση της διαχειριστικής αρχής, ενώ  δεσμεύτηκε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα γίνει και το για την αποσυμφόρηση της παραλιακής οδού της . Αγχιάλου όπου λιμνάζουν νερά όταν βρέχει.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση