Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προσλήψεις 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Προσλήψεις 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Προσλήψεις 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

 Προσλήψεις 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοινώθηκαν σήμερα ώστε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ,δάσκαλοι καθηγητές και βιβλία να είναι στη θέση τους.

Ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην στελέχωση και την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες.Σήμερα προσλαμβάνονται στην Ειδική Αγωγή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 8.104 εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προσλαμβάνονται 6.313 δάσκαλοι, και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων οι οποίοι θα καλύψουν το σύνολο των αναγκών ακόμη και στα 834 Ολιγοθέσια Σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τους περίπου 14.000 μαθητές των Ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων με και ολοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας. Για τον σκοπό αυτό, τροποποιούνται τα προσφέροντας τη δυνατότητα εμπλουτισμού του προγράμματός τους με νέα αντικείμενα (όπως Πληροφορική, Αγγλικά, Φυσική Αγωγή κ.α.).

Παράλληλα, φέτος τα Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία έχουν ήδη εφοδιαστεί με 1.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προσφορά της ς Τράπεζας, για τη διδασκαλία και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών τους

Στις δομές Ειδικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν 3.489 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων.

Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσλαμβάνονται 954 καθηγητές στα Γυμνάσια και Λύκεια και 2.094 στα σχολεία Ειδικής Αγωγής, ενώ 2.521 ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού τοποθετήθηκαν τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι τα όποια πραγματικά προκύψουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα καλυφθούν από τις πιστώσεις που το , Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει προνοήσει να υπάρχουν.

Για πρώτη φορά, έκπτωση 50% στα έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλαμβάνονται για το σχολικό έτος 2017-2018 σε νησιωτικές περιοχές, με απόφαση των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η έκπτωση αυτή αφορά αποκλειστικά στην πρώτη μετάβασή τους στις έδρες των Διευθύνσεων πρόσληψης, καθώς επίσης και τη μετακίνησή τους, εφόσον απαιτηθεί, σε άλλο νησί για να αναλάβουν υπηρεσία.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να φέρουν αντίγραφο της Υπουργικής Απόφασης πρόσληψης ή αντίγραφο της απόφασης τοποθέτησης του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, κατά περίπτωση.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση