Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Προσλήψεις 10.500 εκπαιδευτικών
Προσλήψεις 10.500 εκπαιδευτικών

Προσλήψεις 10.500 εκπαιδευτικών

Σενάρια επί χάρτου καταστρώνει το υπουργείο Παιδείας με στόχο να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, δηλαδή των καθηγητών από τη μία και των νηπιαγωγών και δασκάλων από την άλλη, για την κατανομή των συνολικά 10.500 διορισμών που θα γίνουν φέτος και το 2022.

Ειδικότερα, για το επόμενο 2021-2022 θα διοριστούν 5.250 εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι θα γίνουν για το 2022-2023. Όπως ανέφερε στη Βουλή η , αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Ζέττα Μακρή, οι θα γίνουν με βάση τον νόμο 4589/2019. Δηλαδή, θα καταρτισθούν ενιαίοι πίνακες, οι οποίοι θα κοινοποιηθούν από το ΑΣΕΠ, και σε αυτούς θα συμπεριληφθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί κατατασσόμενοι με μοριοδότηση κριτηρίων όπως η προϋπηρεσία σε σχολείο ή θέσεις εκπαίδευσης και τα ακαδημαϊκά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακές σπουδές). Πρόσθετο τυπικό προσόν αποτελεί η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πίνακες διορισμών του ΑΣΕΠ θα κοινοποιηθούν εντός του Ιουνίου. Οι εκπαιδευτικοί εντάσσονται στους πίνακες, από τους οποίους θα γίνουν και οι διορισμοί μονίμων και οι αναπληρωτών. Βέβαια, αυτό που ενδιαφέρει τους αγωνιώντες εκπαιδευτικούς είναι η κατανομή ανάμεσα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση των συνολικά 10.500 διορισμών.

«Η και η διαδικασία κατάταξης πραγματοποιούνται ύστερα από σχετικό αίτημα του , το οποίο διατυπώνεται σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες, κατά κλάδο και », λέει ο νόμος. Ωστόσο, προς το παρόν, όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπ. Παιδείας, δεν έχει γίνει η κατανομή. «Μελετάμε τα σενάρια των κριτηρίων», δήλωσε.

Πάντως, , νηπιαγωγοί και ζητούν για τον κλάδο τους όσο περισσότερους διορισμούς. Βεβαίως, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος εστιάζει στην αναφορά του νόμου περί εκπαιδευτικών αναγκών, τονίζοντας ότι πρέπει να έχει μεγαλύτερο μερίδιο στους διορισμούς. «Οι ανάγκες προκύπτουν από τις ετήσιες , οι οποίες είναι περισσότερες στην πρωτοβάθμια σε σχέση με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση», σημείωσε χθες ο γενικός γραμματέας της ΔΟΕ, Σταύρος Πετράκης. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της συνδικαλιστικής παράταξης στη ΔΟΕ, Δημοκρατική Συνεργασία, για το τρέχον προσελήφθησαν 28.699 αναπληρωτές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά και 18.072 σε γυμνάσια και λύκεια.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση