Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Προσέφυγε στο ΣτΕ ο Κουφοντίνας
Προσέφυγε στο ΣτΕ ο Κουφοντίνας

Προσέφυγε στο ΣτΕ ο Κουφοντίνας

Μετά την απόρριψη και του δεύτερου αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα από τη  (δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας) οι συνήγοροί του προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας εκεί να κριθεί η νομιμότητα ή μη της μεταγωγής του πολυισοβίτη στις του Δομοκού, γεγονός που έχει πυροδοτήσει την αντίδραση Κουφοντίνα που βρίσκεται νοσηλευόμενος σε πολυήμερη .

Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης με την οποία απορρίφθηκε το δεύτερο αίτημα Κουφοντίνα, ο της δικαιοσύνης παραμένει ανοικτός, καθώς υποδεικνύεται ως αρμόδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Με την αίτηση στο ΣτΕ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η μεταγωγής στο Δομοκό, την ακύρωση της σχετικής απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Νικολάου και την αναστολή στην ισχύ της εν λόγω απόφασης.

Ειδικότερα υποστηρίζεται ότι η επίμαχη μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις του Δομικού είναι παράνομη και επιπλέον αντισυνταγματική (νόμος 4760 του 2020).

Το ανώτατο αναμένεται, ενδεχομένως και αύριο, Τρίτη, να αποφανθεί σχετικά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση