Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προσδοκίες για μόνιμο διορισμό 160 δασκάλων – νηπιαγωγών στη Μαγνησία
Προσδοκίες για μόνιμο διορισμό 160 δασκάλων – νηπιαγωγών στη Μαγνησία

Προσδοκίες για μόνιμο διορισμό 160 δασκάλων – νηπιαγωγών στη Μαγνησία

Με ευχές για καλύτερη έκοψε σήμερα το μεσημέρι την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Μαγνησίας, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, του περ. συμβούλου Γιώργου Καλτσογιάννη, καθώς και πλήθους δασκάλων και νηπιαγωγών.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Γιώργος Πολύζος αναφερόμενος στους στόχους του τρέχοντος σχολικού έτους, ανέφερε πως οι προϋποθέσεις είναι οι καλύτερες, καθώς όλα τα σχολεία του νομού λειτουργούν με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, οι καινοτόμες δράσεις πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατάσταση θα συνεχίσει ως έχει.

Αναφορικά με τη σημερινή απεργία των δασκάλων ο διευθυντής υποστήριξε ότι η κοπή της πίτας της διεύθυνσης είχε προγραμματιστεί χωρίς να είναι γνωστό ότι θα απεργούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έκαναν την εκδήλωση άλλη μέρα.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που αφορά τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, ο κ. Πολύζος υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα που λαμβάνει υπόψη και την προϋπηρεσία τους, και εξέφρασε την άποψη ότι ίσως να αποτελεί αδυναμία το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζεται εξ’ ολοκλήρου η προϋπηρεσία.

Αυτό, όπως είπε, που προέχει σε κάθε περίπτωση είναι να γίνουν επιτέλους διορισμοί, έτσι ώστε να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί τον κλάδο.

Μιλώντας για τις ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό σε επίπεδο Μαγνησίας, τόνισε ότι πρέπει να τοποθετηθούν περίπου 160 εκπαιδευτικοί, καθώς μέχρι τώρα οι θέσεις αυτές καλύπτονται με αναπληρωτές.

Ο σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επισήμανε πως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ευλόγησε την κοπή της βασιλόπιτας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ως επιστέγασμα της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ τους.

Εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός, λέγοντας πως οι δάσκαλοι δίνουν τον καλύτερο του εαυτό, στην υποδοχή των προσφυγόπουλων για να μετέλθουν την ελληνική παιδεία.

Το 2018 τόνισε ότι η εμπειρία των σεμιναρίων για το μάθημα των θρησκευτικών στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και συνέβαλε στο γεγονός, ώστε οι εκπαιδευτικοί να νιώθουν ότι υπάρχει συμπαράσταση από τη Μητρόπολη.

Αναφερόμενος στη συνύπαρξη των μαθητών Ρομά με τα υπόλοιπα παιδιά, ο κ. Ιγνάτιος εκτίμησε ότι έχουν πετύχει να αποδέχονται οι μεν τους δε, περιλαμβάνοντας και τους γονείς.

“Αυτά τα παιδιά όταν πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, τότε θα γίνει αντιληπτό, πόσο ωφέλιμο είναι αυτό που κάνουμε τώρα”. Πρέπει να μάθουμε να μην ξεχωρίζουμε αυτά τα παιδιά και να μην τα διακρίνουμε, αλλά να δώσουμε τη δυνατότητα να νιώσουν και αυτά ότι είναι αποδεκτά στη κοινωνία μας” κατέληξε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση