Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Προς στέγαση 25 άστεγες οικογένειες στο Βόλο
Προς στέγαση 25 άστεγες οικογένειες στο Βόλο

Προς στέγαση 25 άστεγες οικογένειες στο Βόλο

Λύση σε 25 άστεγες οικογένειες δίνει ο Δήμος Βόλου μέσα από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας «».

Οι 25 ωφελούμενοι του προγράμματος, οικογένειες και μεμονωμένα άτομα, θα στεγαστούν σε γκαρσονιέρες, δυάρια, τριάρια και τεσσάρια διαμερίσματα, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να ενοικιαστούν επτά γκαρσονιέρες για ισάριθμα μεμονωμένα άτομα, ένα δυάρι, 11 τριάρια και 5 τεσσάρια διαμερίσματα για τη στέγαση των οικογενειών, που θα επιδιώξουν να κάνουν πάλι ένα βήμα από την αρχή για να στήσουν το σπιτικό τους που στερήθηκαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

ια τη μίσθωση των διαμερισμάτων από το Δήμο Βόλου για λογαριασμό των δικαιούχων του προγράμματος, θα γίνει . Αν αποβεί άγονη μπορεί να γίνει απευθείας μίσθωση με ειδικά αιτιολογημένη του δημοτικού συμβουλίου, όπου εισάγεται το θέμα προς συζήτηση την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6:30 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι πέραν του Προγράμματος, ο Δήμος Βόλου σήμερα, προσφέρει στέγη σε περίπου 32 περιπτώσεις πολιτών –μεμονωμένα άτομα και οικογένειες- που από τη μία μέρα στην άλλη κατέληξαν στο δρόμο. Μέσω της ΚΕΚΠΑ , φιλοξενούνται στον Ξενώνα Αστέγων στη Νεάπολη, περίπου 16 άτομα, ενώ ισάριθμα βρήκαν προ μηνών στέγη στο νέο Ξενώνα Αστέγων στην περιοχή της Αλλης Μεριάς.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ – , Νατάσσα Μορφογιάννη, περίπου 50 άστεγοι επιπλέον βρίσκονται σε λίστα αναμονής για την εξεύρεση στέγης, που αποτελεί το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση της ζωής τους.

Οι 25 ωφελούμενοι-δικαιούχοι συναντήθηκαν με μέλη της Διεύθυνσης Πρόνοιας, της και της Διεύθυνσης Ποργραμματισμού κι ενημερώθηκαν σχετικά.

Σημειώνεται ότι η λήγει στις 24 Οκτωβρίου και ο Δήμος αναμένει τους ιδιώτες να καταθέσουν προσφορές να μισθώσουν έναντι ενοικίου και παράλληλα εξετάζεται και η παραχώρηση επίσης έναντι ενοικίου κληροδοτημάτων του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι οι άστεγοι να βάλουν το “ τους σε κεραμίδι” μέσα στο Νοέμβριο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση