Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Προς Συνδιάσκεψη των τεσσάρων στη Νέα Δημοκρατία
Προς Συνδιάσκεψη των τεσσάρων στη Νέα Δημοκρατία

Προς Συνδιάσκεψη των τεσσάρων στη Νέα Δημοκρατία

Ορατό είναι, πλέον, το ενδεχόμενο διοργάνωσης μίας, τουλάχιστον, κομματικής Συνδιάσκεψης πριν την αναμέτρηση της 22ας οεμβρίου στη έα .

Ο κ. Απόστολος τζιτζικώστας απέστειλε, νωρίτερα σήμερα, επιστολή στο ραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο προτείνοντας να διεξαχθεί μία τουλάχιστον κομματική συνδιάσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι τέσσερις υποψήφιοι θα μπορέσουν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους σε πέντε θεματικές ενότητες, που από την πλευρά Τζιτζικώστα προτείνεται να είναι Οικονομία και Επιχειρηματικότητα, Κοινωνική Συνοχή,  Νέοι και Ανεργία, Θεσμοί που πρέπει να έχει η Ελλάδα του 21ου αιώνα και οι νέοι ρόλοι που πρέπει να αποκτήσει η βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Θετική υπήρξε, μετά από λίγη ώρα, η αντίδραση του κ. Ευ. Μεϊμαράκη.  «Από την αρχή της διαδικασίας είχαμε προτείνει δύο εθνικές συνδιασκέψεις, στις οποίες, με βάση το Καταστατικό, μετέχουν οι νομαρχιακές συνελεύσεις και τα κομματικά στελέχη.  ‘Εστω και με καθυστέρηση, χαίρομαι που ένας εκ των υποψηφίων αποδέχεται μέρος της πρότασής μας. Συμφωνώ και αναμένω ο αρμόδιος να καλέσει τους εκπροσώπους των υποψηφίων για τα τεχνικά θέματα και τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης», σημείωσε ο Πρόεδρος του κόμματος, ρίχνοντας ουσιαστικά το γάντι στους οργανωτικούς χειρισμούς του ραμματέα της .

Οι εξελίξεις αυτές, δεδομένου ότι εξ αρχής οι κ. Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης έχουν τοποθετηθεί υπέρ της ανάγκης άμεσου διαλόγου μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για την Προεδρία, ανοίγουν το δρόμο για τη διεξαγωγή μίας τουλάχιστον συζήτησης, η οποία ο κ. πρότεινε να διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου.

Τίποτε, ωστόσο, δεν εξασφαλίζει ότι οι προθέσεις θα γίνουν και πράξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι συνερ του κ. Μητσοτάκη έσπευσαν να υπογραμμίσουν ότι δεν αρκεί απλώς να διεξαχθεί μία συζήτηση αλλά αυτή να είναι ανοικτή για τα , και δι αυτών για την κοινωνία, και να μην περιοριστεί σε ένα στενό κομματικό ακροατήριο.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση