Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προς ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις
Προς ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Προς ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Σε τροχιά ραγδαίων εξελίξεων αναμένεται να εισέλθει τα επόμενα εικοσιτετράωρα η πολιτική σκηνή, παρότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κρατούσε μέχρι χθες κλειστά τα χαρτιά του, καθώς βασικό πρόταγμα ήταν η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το βαθύ ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που επέφερε η στη τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θεωρείται επιβεβλημένος, ενώ ο πρωθυπουργός έχει ήδη συζητήσει με τους στενούς συνεργάτες του και εναλλακτικά σενάρια, μεταξύ των οποίων και αυτό του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ειδικού σκοπού.

Μάλιστα, χθες, ο κ. προέβη, μεσούσης της Συνόδου Κορυφής, σε μια αμφίσημη παρέμβαση αναφορικά με τη συνέχιση της παρουσίας των ΑΝΕΛ στον κυβερνητικό συνασπισμό, λέγοντας πως «απεδείχθη ότι θέλουν τη συντριβή μας. Ως εδώ».

Σε κάθε περίπτωση, κλειδί για τις περαιτέρω κινήσεις του κ. Τσίπρα θα είναι και η στάση που θα τηρήσουν οι 32 βουλευτές, οι οποίοι αποστασιοποιήθηκαν στην στη για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης. Εάν, δηλαδή, θα παραδώσουν τις έδρες τους ή όχι, με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα να μην έχουν αποσαφηνίσει τις προθέσεις τους. Ξεχωριστό «κεφάλαιο» αποτελεί η πρόεδρος της Βουλής . Ο κ. Τσίπρας φέρεται οργισμένος με τη στάση της και εάν δεν υποβάλει παραίτηση, αναζητείται τρόπος ώστε να αντικατασταθεί.

Οι πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε η ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να διαπραγματευθούν , με βάση το δύσκολο πακέτο μέτρων, που κατέθεσαν προς τους εταίρους, δρομολογούνται από σήμερα. Η σαφής απαίτηση των δανειστών για ταχεία νομοθέτηση των προαπαιτούμενων, καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη ενός «καθαρού» πεδίου, που θα διασφαλίζει την ταχεία ψήφιση και έναρξη υλοποίησης των μέτρων. Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θεωρείται επιβεβλημένος, ενώ ο πρωθυπουργός έχει ήδη συζητήσει με τους στενούς συνεργάτες του πιθανά σενάρια, μεταξύ των οποίων και αυτό του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ειδικού σκοπού.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρθηκε χθες (MEGA) στην ανάγκη να σχηματισθεί με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, μία που να θέλει και να μπορεί να τρέξει και να υλοποιήσει αυτή τη δύσκολη πρόταση με συνέπεια, αποτελεσματικότητα, εντιμότητα. Χαρακτήρισε «αναγκαία» την ανασύνθεση της κυβέρνησης, δεδομένης της αρνητικής ψήφου από υπουργούς. Για τους βουλευτές που δεν ψήφισαν τα μέτρα, παρέπεμψε στα συλλογικά όργανα και στους κανονισμούς με βάση τους οποίους λειτουργεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση