Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Προς παράταση η ρύθμιση για τις 100 δόσεις ;
Προς παράταση η ρύθμιση για τις 100 δόσεις ;

Προς παράταση η ρύθμιση για τις 100 δόσεις ;

Σε παράταση της ισχύος της ρύθμισης για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων εκκρεμοτήτων που έχουν οι φορολογούμενοι με τις ΔΟΥ οδηγείται το υπουργείο Οικονομικών, μετά τα πολλαπλά σχετικά αιτήματα που δέχεται από επιμελητήρια και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), η ΠΟΜΙΔΑ κλπ. ζητούν την παράταση της προθεσμίας για ένταξη στην ρύθμιση κατά ένα μήνα. Σύμφωνα με τον νόμο, ο υπουργός δύναται να παρατείνει τις ημερομηνίες με μία απλή υπουργική απόφαση.

Η ισχύς της ρύθμισης λήγει στις 26 Μαϊου και ήδη τα αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πρώτες 18 ημέρες της εφαρμογής (17 Απριλίου έως 4 Μαϊου 2015) είχαν υποβληθεί 299.209 αιτήσεις, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στις πρώτες 20 μέρες εφαρμογής της προηγούμενης ρύθμισης, του 2014.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Καρδίτσα και Λευκάδα – Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μουζάκι… - https://t.co/7DjtMKl1or -

  • Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ με 453 κρούσματα - https://t.co/IknU5doEl5 -

  • 24ωρη γραμμή Ελλάδας-Τουρκίας για αποφυγή σύγκρουσεων - https://t.co/U50QcgjZHF -

"Αλιεύοντας" την είδηση