Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προς κατάργηση η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους
Προς κατάργηση η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Προς κατάργηση η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Ανακοινώσεις για τη χρήση μάσκας αναμένεται να γίνουν σήμερα στην τακτική από το υπουργείο Υγείας στις έξι το απόγευμα μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί.

Την ανακοίνωση για τη συνεδρίαση της επιτροπής έκανε και το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην του , όπου ανέφερε: «Ελπίζω ότι θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα. Θα συνεδριάσει η των ειδικών σήμερα. Ελπίζω ότι θα έχουμε απόφαση εντός της ημέρας. Περιμένω την εισήγηση της Επιτροπής». Διευκρίνισε ωστόσο ότι «όπου υπάρχει συνωστισμός τα θα πρέπει να εξακολουθούν να τηρούνται».
Το απόγευμα θα εξειδικευτούν και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορεί κανείς να μην φοράει τη καθώς και το τι συνιστά «συνωστισμός».

Τα που θα εφαρμοστούν θα αφορούν και τους μη εμβολιασμένους, καθώς δεν είναι εφικτό να γίνει η σχετική διασταύρωση.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην αναμένεται να συμμετάσχει και ο αναπληρωτής Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vXIkeqWETp -

"Αλιεύοντας" την είδηση