Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προς εξιχνίαση υπόθεση κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο
Προς εξιχνίαση υπόθεση κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο

Προς εξιχνίαση υπόθεση κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο

Πληροφορίες ότι ομολόγησε ένας εκ των εμπλεκομένων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους τρεις εμπλεκόμενους και συγκεκριμένα ο πρώην διαχειριστής της στρατιωτικής αποθήκης στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων (ΥΝΤΕΛ) φέρεται να έχει ομολογήσει την συμμετοχή του στην υπόθεση.

Πρόκειται για μόνιμο στρατιωτικό, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της  υπηρεσίας του στη Λέρο είχε μετατεθεί σε μονάδα της Βόρειας Ελλάδας όπου και εντοπίστηκε από τους διενεργούντες την έρευνα, οι οποίοι και τον ανέκριναν.

Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι «έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη».

Και προσέθετε ότι «υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας» αναφέρει η του ΓΕΝ.

Η καθοριστική μαρτυρία 
Το χρονικό σημείο – κλειδί για την προσπάθεια εξιχνίασης της κλοπής, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, είναι ο Σεπτέμβριος του 2018.
Τότε έγινε και η τελευταία αξιόπιστη καταμέτρηση του στρατιωτικού υλικού, στο πλαίσιο της αλλαγής διαχειριστή στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων (ΥΝΤΕΛ) της Λέρου.  Από την καταμέτρηση εκείνη δεν είχε προκύψει καμία απώλεια.
Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την απογραφή, σύμφωνα πάντα με την εν λόγω  μαρτυρία, ο απελθών διαχειριστής μαζί με δύο που υπηρετούσαν στα Ο.Υ.Κ επεσκέφθησαν τον νέο διαχειριστή που μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά του και του ζήτησαν να τους παραχωρήσει πρόσβαση (τα κλειδιά και τους απαραίτητους κωδικούς) στην προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οπλισμός.
Οι διενεργούντες την έρευνα, επικεφαλής της οποίας είναι η Εισαγγελία του Ναυτοδικείου, φέρεται λοιπόν να καταλήγουν ότι η του υλικού πιθανότατα συνέβη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ενώ αξιολογείται ως πολύ πιθανή η εμπλοκή των τριών προσώπων.
Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση