Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προς εξιχνίαση το διπλό φονικό στην Κύπρο
Προς εξιχνίαση το διπλό φονικό στην Κύπρο

Προς εξιχνίαση το διπλό φονικό στην Κύπρο

 Τον 33χρονο δίνουν ως βασικό δράστη οι συγκρατούμενοί του

Σε διαδικασία αντίστροφής μέτρησης, προς εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος της οδού Ζαλόγγου στον Στρόβολο, βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας.

Έντεκα μέρες μετά το που συγκλονίζει το παγκύπριο, οι ανακριτές συνεχίζουν να συμπληρώνουν το παζλ ενισχύοντας τις ενδείξεις που υπάρχουν ότι πίσω από τη του ζεύγους Χατζηγεωργίου ήταν η .

Ενδείξεις που ενίσχυσε και η συμ του 33χρονου υπόπτου, η οποία ανακρινόμενη, αφού, όπως είπε ο επικεφαλής των ερευνών, ενέπλεξε τον εαυτό της στα υπό διερεύνηση , έδωσε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς διημείφθη τα μεσάνυχτα προπερασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη, πριν από το έγκλημα, ισχυρισμούς που επανέλαβε και ο τέταρτος ύποπτος 22 χρονών που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου.

Η νέα της συντρόφου του 33χρονου

Η σύντροφος του 33χρονου είπε στους ανακριτές πως το πρόσωπο που συνόδευσε τον 33χρονο στην οικία της οδού Ζαλόγγου, το βράδυ του φονικού, ήταν ο 4ος ύποπτος 22 χρόνων. Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας κατά τη διαδικασία έκδοσης διατάγματος προσωποκράτησης του 22χρονου, το βράδυ της 18/04/2018 συναντήθηκαν στο σπίτι τους η ίδια, ο 33χρονος, ο ετεροθαλής αδελφός του και ο 4ος ύποπτος όπου και οργάνωσαν το έγκλημα που θα διέπρατταν στον Στρόβολο. Συγκεκριμένα, όπως είπε, ο 33χρονος και ο 4ος ύποπτος θα πήγαιναν στην οικία της οδού Ζαλόγγου με σκοπό να ακινητοποιήσουν τους ενοίκους, δηλαδή να τους δέσουν, και στη συνέχεια να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο που γνώριζε ο 33χρονος ότι υπάρχει εντός της οικίας.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο 33χρονος έδωσε οδηγίες στην ίδια και τον ετεροθαλή αδελφό του να παραμείνουν στο σπίτι τους και να περιμένουν για να μεταβούν στην οικία στον Στρόβολο για να παραλάβουν τα κλοπιμαία. Μάλιστα, ο 33χρονος τους ανάφερε ότι «ίσως να χρειαζόταν να σκοτώσει τους ένοικους της οικίας». Ανέφερε, επίσης, ότι ο 33χρονος έδωσε στον 4ο ύποπτο ένα σάλι δικό της το οποίο πέρασε στον λαιμό του και κάλυψε το πρόσωπό του. Επίσης, ο 33χρονος πήρε μαζί του ένα ξίφος, ένα μαχαίρι και ένα ρόπαλο. Η ύποπτη ανάφερε στους ανακριτές επίσης πώς έγιναν τα δύο εγκλήματα  σύμφωνα με τα όσα της είπε αργότερα ο 33χρονος.

Η του 4ου υπόπτου

Η σύλληψη του τέταρτου προσώπου προέκυψε μετά τα όσα είπε στους ανακριτές η συμ του 33χρονου. Το πρόσωπο αυτό συνελήφθη στις 28/05 και ώρα 22:50 και ανακρινόμενος είπε στον ανακριτές «Έννα σας τα πω ούλλα». Ανακρινόμενος προφορικά παραδέχθηκε ότι είναι το πρόσωπο που μετέβη με τον 33χρονο στην οικία των θυμάτων το βράδυ του διπλού φονικού και εξήγησε τον τρόπο που ο 33χρονος εισήλθε στην οικία και ότι ο ίδιος μπήκε στο σπίτι από την κουζίνα αφού του άνοιξε ο 33χρονος. Ο 22χρονος, 4ος ύποπτος είπε επίσης στους ανακριτές πως μαζί με τον 33χρονο ανέβηκαν στο δωμάτιο του ζεύγους όπου τους είδε νεκρούς. Σύμφωνα με τους ανακριτές δεν έχει εντοπισθεί το πορτοφόλι του Χατζηγεωργίου, η ταυτότητα του και οι .

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση