Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Προς εκλογική αναμέτρηση «θρίλερ»
Προς εκλογική αναμέτρηση «θρίλερ»

Προς εκλογική αναμέτρηση «θρίλερ»

Απόλυτη ισοπαλία ανάμεσα στη και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μεταξύ των κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Αλέξη , καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ».

Ένα μείζονος σημασίας συμπέρασμα που προκύπτει είναι επίσης ότι η κοινή γνώμη τάσσεται υπέρ του σχηματισμού ς ευρύτερης ς. Το 45% επιθυμεί μια εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, το 19,5% προτιμά μια κυβέρνηση που θα έχει ως βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη , ενώ το 14,5% θέλει μια κυβέρνηση με βασικό κορμό τη .Δ. και πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ η συντριπτική πλειοψηφία (69%) θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικό πυλώνα και τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό, και μόλις το 23% προτιμά μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Διαφορετική είναι η προσέγγιση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, το 52% των οποίων θέλει τη Ν.Δ. ως κορμό μιας κυβέρνησης, ενώ το 46% θέλει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, τα δύο μεγάλα κόμματα εξασφαλίζουν από 27%. Η μεν καταγράφει αύξηση του ποσοστού της κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, από 22% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της 25-27 Αυγούστου, ο δε ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει και αυτός τα ποσοστά του, αλλά κατά μόλις δύο μονάδες από 25% που είχε την περασμένη εβδομάδα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή με 6,5% (5,5%). Ακολουθούν το ΚΚΕ, που παραμένει σταθερό στο 6%, το Ποτάμι που υποχωρεί στο 5,5% (6%), ενώ το ΠΑΣΟΚ και η Ενωση Κεντρώων ισοψηφούν με 4,5%, ποσοστό που είχαν και στην προηγούμενη δημοσκόπηση. Η Λαϊκή Ενότητα υποχωρεί στο 4% (5%), ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν περνούν το όριο εισόδου στη εξασφαλίζοντας μόλις 1,5% (2%).

Οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων ισοψηφούν με 27,5% σε θετικές και πολύ θετικές γνώμες. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης με 24%, και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 18,5%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 15%, ο Πάνος Καμμένος με 12%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 10% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 6%.

05s3galop-thumb-largeΠηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση