Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Προς εκλογική αναμέτρηση «θρίλερ»
Προς εκλογική αναμέτρηση «θρίλερ»

Προς εκλογική αναμέτρηση «θρίλερ»

Απόλυτη ισοπλί ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μεταξύ των κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Αλέξη Τσίπρα, καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της ς για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «».

Ένα μείζονος σημασίας συμπέρασμα που προκύπτει είναι επίσης ότι η κοινή γνώμη τάσσεται υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας. Το 45% επιθυμεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, το 19,5% προτιμά μια κυβέρνηση που θα έχει ως βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 14,5% θέλει μια κυβέρνηση με βασικό κορμό τη Ν.Δ. και πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ η συντριπτική πλειοψηφία (69%) θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικό πυλώνα και τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό, και μόλις το 23% προτιμά μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Διαφορετική είναι η προσέγγιση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, το 52% των οποίων θέλει τη Ν.Δ. ως κορμό μιας κυβέρνησης, ενώ το 46% θέλει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, τα δύο με κόμματα εξασφαλίζουν από 27%. Η μεν Νέα Δημοκρατία καταγράφει αύξηση του ποσοστού της κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, από 22% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της 25-27 Αυγούστου, ο δε ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει και αυτός τα ποσοστά του, αλλά κατά μόλις δύο μονάδες από 25% που είχε την περασμένη εβδομάδα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,5% (5,5%). Ακολουθούν το , που παραμένει σταθερό στο 6%, το Ποτάμι που υποχωρεί στο 5,5% (6%), ενώ το ΟΚ και η Ενωση Κεντρώων ισοψηφούν με 4,5%, ποσοστό που είχαν και στην προηγούμενη δημοσκόπηση. Η Λαϊκή Ενότητα υποχωρεί στο 4% (5%), ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν περνούν το όριο εισόδου στη Βουλή εξασφαλίζοντας μόλις 1,5% (2%).

Οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων ισοψηφούν με 27,5% σε θετικές και πολύ θετικές γνώμες. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Σταύρος με 24%, και ακολουθούν η Φώφη με 18,5%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 15%, ο Πάνος με 12%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 10% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 6%.

05s3galop-thumb-largeΠηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση