Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυβέρνηση: Θέμα ωρών η συμφωνία για το νέο Μνημόνιο
Κυβέρνηση: Θέμα ωρών η συμφωνία για το νέο Μνημόνιο

Κυβέρνηση: Θέμα ωρών η συμφωνία για το νέο Μνημόνιο

 

Μετά από μία 12ωρη των υπουργών και των επικεφαλής των θεσμών (ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας), στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι σήμερα ή μέχρι αύριο το πρωί θα μπορέσει να έχει επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία επί του νέου Μνημονίου.

Αλλωστε, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής νέας μαραθώνιας συζήτησης, ότι η διαπραγμάτευση κινείται πλέον στο επίπεδο της «γραμμή – γραμμή» εξέτασης του τελικού κειμένου. Κάτι που υποδεικνύει το βαθμό προόδου και τις ιδιαιτέρως αυξημένες πιθανότητες να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Σήμερα, από το πρωί θα υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και θα ακολουθήσει νέα συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τους κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη. Και οι δύο πλευρές επιδιώκουν να κλείσει σήμερα ή το πολύ μέχρι το πρωί της Τρίτης η συμφωνία, ώστε να προωθηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο άμεσα για να ψηφιστεί μέχρι την Πέμπτη.

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι το που θα κατατεθεί θα έχει δύο άρθρα. Το ένα θα περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο και τη με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης () ύψους έως 52 δις ευρώ. Το δεύτερο άρθρο θα αφορά στα προαπαιτούμενα μέτρα που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση για να προχωρήσει η της πρώτης δόσης του νέου προγράμματος που επιδιώκεται από την ελληνική πλευρά να ανέλθει στα 25 δις ευρώ.

Πηγή:  kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

  • #τροχαίο στον κόμβο Βελεστίνου #τροχαίο - https://t.co/DRMa83szRk -

"Αλιεύοντας" την είδηση