Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / Προνόμια εμβολιασμένων: Σχέδιο για ψυχαγωγία δύο ταχυτήτων
Προνόμια εμβολιασμένων: Σχέδιο για ψυχαγωγία δύο ταχυτήτων

Προνόμια εμβολιασμένων: Σχέδιο για ψυχαγωγία δύο ταχυτήτων

Το για άρση περιορισμών οι οποίοι θα ισχύουν μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες ανακοινώνει η κυβέρνηση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Μεταξύ των προνομίων ή διευκολύνσεων που εξετάζονται είναι και η χορήγηση στους ιδιοκτήτες χώρων μαζικής αναψυχής ή εκδηλώσεων (κινηματογράφοι, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις) να φέρουν οι ίδιοι την εάν θα προσφέρουν υπηρεσίες μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, εφόσον οι ιδιοκτήτες επιλέξουν ο χώρος τους να είναι covid – free τότε θα τους επιτρέπεται να λειτουργούν χωρίς πρόσθετα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο έλεγχος εμβολιασμού του πελάτη δεν αποκλείεται δε να διεξάγεται μέσω ειδικής εφαρμογής που θα λειτουργεί σαν εγχώριο πράσινο πιστοποιητικό με δυνατότητα επίδειξής του και μέσω smartphone.

Από την άλλη πλευρά, εάν οι ιδιοκτήτες επιλέξουν ο χώρος τους να δέχεται ανεμβολίαστους πολίτες τότε θα λειτουργούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή με μάσκες, αποστάσεις και περιορισμούς στην πληρότητα των χώρων.

Από τις προβλέψεις θα εξαιρούνται δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα, τράπεζες και Μέσα Μεταφοράς όπου και δεν θα υπάρχει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη αλλά θα συνεχίσουν να τηρούνται οι ισχύουσες προβλέψεις για τους κλειστούς χώρους, ή η όποια τροποποίησή τους στο μέλλον.

Χθες σε συνέντευξή του (στον ΣΚΑΪ) ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Ακης Σκέρτσος ουσιαστικά περιέγραψε το σύστημα δύο ταχυτήτων που φαίνεται να προκρίνεται.

Έτσι, έφερε ως παράδειγμα δραστηριότητες υψηλής συνάθροισης λέγοντας ότι οι επιχειρηματίες θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς μόνο εφόσον δέχονται αποκλειστικά εμβολιασμένους ή άτομα που έχουν αποκτήσει ανοσία μέσω της νόσησης.

Αντίθετα, είπε, όποιος επιχειρηματίας επιλέγει να ανοίξει τις πόρτες του σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να τηρεί πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτοκολλά με χρήση μάσκας, περιορισμούς στη χωρητικότητα και τήρηση αποστάσεων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία ΠΟΤ-Δήμου Σκιάθου για την ανάκαμψη του τουρισμού #ΔήμοςΣκιάθου… - https://t.co/3a6u6Mc1t0 -

  • Στη Μολδαβία ο Παγκόσμιος Τίτλος του 26ου διαγωνισμού «Μις Παγκόσμιος Τουρισμός 2022» - https://t.co/8Y3e9027TR… -

  • Η δεξιά χείρα του Αγίου Κυπριανού -του από μάγων- στη Βυζίτσα #ΆγιοςΚυπριανός - https://t.co/lgUMaa2gbR -

"Αλιεύοντας" την είδηση