Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προνόμια εμβολιασμένων: Σχέδιο για ψυχαγωγία δύο ταχυτήτων
Προνόμια εμβολιασμένων: Σχέδιο για ψυχαγωγία δύο ταχυτήτων

Προνόμια εμβολιασμένων: Σχέδιο για ψυχαγωγία δύο ταχυτήτων

Το για άρση περιορισμών οι οποίοι θα ισχύουν μόνο για τους πλήρως εμβολιασμέ πολίτες ανακοινώνει η κυβέρνηση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Μεταξύ των προνομίων ή διευκολύνσεων που εξετάζονται είναι και η χορήγηση στους ιδιοκτήτες χώρων μαζικής αναψυχής ή εκδηλώσεων (κινηματογράφοι, θέατρα, συναυλίες, , αθλητικές εκδηλώσεις) να φέρουν οι ίδιοι την επιλογή εάν θα προσφέρουν υπηρεσίες μόνο σε εμβολιασμέ ή σε όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, εφόσον οι ιδιοκτήτες επιλέξουν ο χώρος τους να είναι covid – free τότε θα τους επιτρέπεται να λειτουργούν χωρίς πρόσθετα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο εμβολιασμού του πελάτη δεν αποκλείεται δε να διεξάγεται μέσω ειδικής εφαρμογής που θα λειτουργεί σαν εγχώριο πράσινο πιστοποιητικό με δυνατότητα επίδειξής του και μέσω smartphone.

Από την άλλη πλευρά, εάν οι ιδιοκτήτες επιλέξουν ο χώρος τους να δέχεται ανεμβολίαστους πολίτες τότε θα λειτουργούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή με μάσκες, αποστάσεις και περιορισμούς στην πληρότητα των χώρων.

Από τις προβλέψεις θα εξαιρούνται δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα, και Μέσα Μεταφοράς όπου και δεν θα υπάρχει μεταξύ εμβολιασμένων και μη αλλά θα συνεχίσουν να τηρούνται οι ισχύουσες προβλέψεις για τους κλειστούς χώρους, ή η όποια τροποποίησή τους στο .

Χθες σε συνέντευξή του (στον ΣΚΑΪ) ο υφ παρά τω πρωθυπουργό Ακης Σκέρτσος ουσιαστικά περιέγραψε το σύστημα δύο ταχυτήτων που φαίνεται να προκρίνεται.

Έτσι, έφερε ως παράδειγμα δραστηριότητες υψηλής συνάθροισης λέγοντας ότι οι επιχειρηματίες θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα μόνο εφόσον δέχονται αποκλειστικά εμβολιασμένους ή άτομα που έχουν αποκτήσει ανοσία μέσω της νόσησης.

Αντίθετα, είπε, όποιος επιλέγει να ανοίξει τις πόρτες του σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να τηρεί πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτοκολλά με χρήση μάσκας, περιορισμούς στη χωρητικότητα και τήρηση αποστάσεων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση