Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πρόκληση στο Καστελλόριζο «ανακαλύπτει» η Άγκυρα
Πρόκληση στο Καστελλόριζο «ανακαλύπτει» η Άγκυρα

Πρόκληση στο Καστελλόριζο «ανακαλύπτει» η Άγκυρα

Θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου θέτει για ακόμη μία φορά η Άγκυρα, με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να εμμένει στην προκλητική ρητορική και να αναφέρει πως η Ελλάδα έστειλε και επιθετικά σκάφη στο .

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το τουρκικό υπουργείο αναφέρει πως «η Ελλάδα έχει πολεμικά στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έχει στείλει επιθετικά σκάφη στο , κοντά στην Τουρκία».

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία συντηρεί το εμπρηστικό αφήγημα με διάφορες «κορώνες» για το Αιγαίο και την .

Το Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανεκάλυψε «σφετερισμό» τουρκικών δικαιωμάτων. «Έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους, και των Τουρκοκυπρίων, στην » ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: «Η Τουρκία δεν έχει βάλει στο μάτι, τη ή την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας, στοχεύει μόνο στην προστασία της επικράτειάς της, των δικαιωμάτων της».

Τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας πως παρά «τη θετική στάση» της Άγκυρας «συνεχίζονται από τη γειτονική μας χώρα την Ελλάδα, οι προβοκατόρικες ενέργειες και η προβοκατόρικη ρητορική, οι ανεύθυνες δηλώσεις, η απειλητική . Αυτές οι ενέργειες απειλούν την και τη σταθερότητα. Συνέχεια τους λέμε πως πρέπει να αποφεύγουν τις ενέργειες και δηλώσεις που απειλούν την και την ασφάλεια. Στόχος τους είναι να επηρεάσουν αρνητικά την Ε.Ε και την παγκόσμια κοινή . Τονίζουμε πως οι παρενοχλήσεις, η ρητορική δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας. Οι προβοκάτσιες και οι προσπάθειες με τα εξοπλιστικά προγράμματα προκαλούν μεγάλη ζημιά στον Ελληνικό λαό και δαπανούν άδικα τους πόρους του ελληνικού λαού».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση