Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για το περιστατικό απειλής σε βάρος διευθυντή σχολείου
Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για το περιστατικό απειλής σε βάρος διευθυντή σχολείου

Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για το περιστατικό απειλής σε βάρος διευθυντή σχολείου

Πργγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί κατά πόσο γονιός απείλησε διευθυντή σχολείου για την ένταξη μεταναστόπουλων, διέταξε η Εισαγγελία Βόλου. Έχει δοθεί εντολή στην αστυνομία να ερευνήσει τις της Δευτεροβάθμιας, με αφορμή την ανάρτηση γονέα με μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να φοιτήσουν σε σχολείο της πόλης, ενώ σχηματίζεται δικογραφία για την υπόθεση.

Η Εισαγγελία θέλει να διερευνήσει εάν από την ανάρτηση του γονέα προκύπτει κάποια αξιόποινη πράξη και σε μια τέτοια περίπτωση θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Νωρίς σήμερα το πρωί η νομική σύμβουλος της Δευτεροβάθμιας κατέθεσε αναφορά στον Εισαγγελέα υπηρεσίας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για το περιστατικό της ς.

Στην αναφορά, που υπογράφεται από τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σω Σαβελίδη, περιλαμβάνονται συγκεκριμένα στοιχεία και όπως δήλωσε ο ίδιος, η απόφαση για προσφυγή στις αρμόδιες αρχές λήφθηκε όχι τόσο για να επιβληθούν κυρώσεις και να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία, αλλά για να γνωρίζουν όλοι την κατάσταση που υφίσταται.

«Δεν θα ανεχτούμε σε καμία περίπτωση διευθυντής του ελληνικού δημόσιου σχολείου να απειλείται επειδή κάνει καλά τη δουλειά του, το καθήκον του και επειδή αποτελεί πρότυπο για τους υπόλοιπους διευθυντές και τους μαθητές του» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης.

Εξάλλου σήμερα το πρωί ο διευθυντής συγκάλεσε με τους διευθυντές των σχολείων, στην οποία, μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητήθηκε το θέμα της φοίτησης προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Τονίζεται ότι εδώ και μία εβδομάδα έχουν ενταχθεί σε έξι σχολεία της Μαγνησίας, 60 και πλέον προσφυγόπουλα, τα οποία προέρχονται από τις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα, τον Ξενώνα της Άρσις στη Μακρινίτσα και την Παιδόπολη της Αγριάς, όπου δραστηριοποιείται ο Ερυθρός Σταυρός.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του Γυμνασίου Ιωλκού, Ευαγγελία Μπαλαμώτη, διευκρίνησε πως η ίδια δεν δέχθηκε απειλές από κανέναν, ενώ δεν τρομοκρατήθηκε ποτέ από κανέναν γονιό, όπως λανθασμένα γράφτηκε από ορισμένα ΜΜΕ.

Πρόσθεσε πως 0 ρόλος των εκπαιδευτικών είναι να αγκαλιάζουν όλα τα παιδιά ασχέτως κατς και ηλικίας, καθώς έχουν ίσα δικαιώματα στη γνώση και στην παιδεία.

“Οι γονείς στο Γυμνάσιο Ιωλκού χωρίστηκαν στα δύο. Είχαν μεγάλο ενδοιασμό και μεγάλες αντιρρήσεις. Υπήρχαν ορισμένοι που ήταν υπέρ της τάξης υποδοχής και αυτοί που ήταν κατά για συγκεκριμέ λόγους. Δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω άδικους εν μέρει. Έχουν αντιρρήσεις για την ηλικία, την υγεία και τον εμβολιασμό τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπαλαμώτη και συμπλήρωσε πως οι μαθητές του σχολείου, από τη δική τους πλευρά, την εξέπληξαν, ασχέτως της οικογένειας από όπου προέρχονταν, καθώς αγκάλιασαν τα προσφυγόπουλα.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι γονείς θα ησυχάσουν όσο περνάει ο καιρός και δουν ότι τα προσφυγόπουλα δεν είναι απειλητικά προς τα παιδιά τους, ενώ ερωτώμενη για το πώς βιώνουν τα ίδια τα προσφυγόπουλα τις αυτές, η διευθύντρια του Γυμνασίου Ιωλκού ανέφερε ότι “είναι πολύ προσεκτικά ακόμα και που θα σηκώσουν το βλέμμα τους”.

Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Βόλου όπου λειτουργεί τάξη υποδοχής, σημείωσε πως δεν έχουν εκφραστεί .

«Η ένταξή τους ήταν απολύτως ομαλή. Έγιναν αποδεκτοί από τα υπόλοιπα παιδιά σε σημείο να «μαλώνουν» ποιος θα καθίσει μαζί τους. Στα διαλείμματα προσφέρθηκαν να τους δείξουν που είναι το κυλικείο” τόνισε, προσθέτοντας ότι επίσημα – τουλάχιστον – δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους γονείς . “Ανεπίσημα λέγονται και ακούγονται διάφορα αλλά δεν ασχολούμαι με αυτά” υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση