Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για “θεριακλήδες” μαθητές -καθηγητές
Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για “θεριακλήδες” μαθητές -καθηγητές

Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για “θεριακλήδες” μαθητές -καθηγητές

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, ξεκίνησε η Εισαγγελία του Βόλου για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι απαγόρευσης του καπνίσματος σε ένα και ένα Λύκειο της πόλης, μετά από μία ανώνυμη, καταγγελία που έγινε.

Υπό εξέταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η παράβαση της νομοθεσίας τόσο από καθηγητές όσο και από μαθητές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο παρείσφρησης εξωσχολικών ατόμων.

Έτσι αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τόσο οι δύο διευθυντές των εκπαιδευτηρίων, όσο και καθηγητές, ενώ θα ληφθούν και από μαθητές για να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος που ισχύει.

Σημειώνεται ότι ο αντικαπνιστικός νόμος, είναι πλέον ιδιαίτερα αυστηρός, καθώς ειδικότερα, με απόφαση του Υπουργού Υγείας απαγορεύεται το :

Σε όλους τους χώρους που παρέχεται εκπαίδευση όπως: 1) Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά), 2) Σχολεία Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά), 3) Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα και γενικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση, 4) Φροντιστήρια. Στα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδότοπους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του κάθε σχολείου είναι υποχρεωμένος να αναρτά το ειδικό σήμα απαγόρευσης του καπνίσματος, ενώ ο καπνιστής εκπαιδευτικός, ή και επισκέπτης που αγνοεί τη νομοθεσία, σε περίπτωση καταδίκης, οφείλει να πληρώσει χρηματικό μέχρι 2.000 ευρώ ή διοικητικό πρόστιμο του προϊστάμενου Υγειονομικών Υπηρεσιών μέχρι 850 ευρώ ή 85 ευρώ .

Επιπλέον, ευθύνη φέρει και η Διεύθυνση του σχολείου, η οποία αντιμετωπίζει τις ίδιες ποινές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία: “Εξοστρακισμός” και απομόνωση των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών στην πόλη του Βόλου… - https://t.co/BoyX9XY3Eo -

"Αλιεύοντας" την είδηση