Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για “θεριακλήδες” μαθητές -καθηγητές
Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για “θεριακλήδες” μαθητές -καθηγητές

Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για “θεριακλήδες” μαθητές -καθηγητές

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, ξεκίνησε η Εισαγγελία του για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι κανόνες απαγόρευσης του καπνίσματος σε ένα Γυμνάσιο και ένα της πόλης, μετά από μία ανώνυμη, καταγγελία που έγινε.

Υπό εξέταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η παράβαση της νομοθεσίας τόσο από καθηγητές όσο και από μαθητές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο παρείσφρησης εξωσχολικών ατόμων.

Έτσι αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τόσο οι δύο διευθυντές των εκπαιδευτηρίων, όσο και καθηγητές, ενώ καταθέσεις θα ληφθούν και από μαθητές για να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος που ισχύει.

Σημειώνεται ότι ο αντικαπνιστικός νόμος, είναι πλέον ιδιαίτερα αυστηρός, καθώς ειδικότερα, με του Υπουργού Υγείας απαγορεύεται το κάπνισμα:

Σε όλους τους χώρους που παρέχεται εκπαίδευση όπως: 1) Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά), 2) Σχολεία Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά), 3) Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα και γενικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση, 4) Φροντιστήρια. Στα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδότοπους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του κάθε σχολείου είναι υποχρεωμένος να αναρτά το ειδικό σήμα απαγόρευσης του καπνίσματος, ενώ ο καπνιστής , μαθητής ή και επισκέπτης που αγνοεί τη νομοθεσία, σε περίπτωση καταδίκης, οφείλει να πληρώσει χρηματικό μέχρι 2.000 ή διοικητικό του προϊστάμενου Υγειονομικών Υπηρεσιών μέχρι 850 ή 85 ευρώ εξώδικο.

Επιπλέον, ευθύνη φέρει και η Διεύθυνση του σχολείου, η οποία αντιμετωπίζει τις ίδιες ποινές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νότιο Πήλιο: Ένας παράδεισος επί γής - https://t.co/xhvctwdLBD -

  • Προώθηση νέων γραμμών ακτοπλοϊκής διασύνδεσης Μαγνησίας και Β. Σποράδων - https://t.co/LDvZu8oPe6 -

  • Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμά την Εθνική Αντίσταση - https://t.co/zdjlpTsxPw -

"Αλιεύοντας" την είδηση