Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για κακοτεχνίες στο Δ.Σ. Καλών Νερών
Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για κακοτεχνίες στο Δ.Σ. Καλών Νερών

Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για κακοτεχνίες στο Δ.Σ. Καλών Νερών

Το του σχολείου το οποίο συχνά πυκνά πλημμυρίζει με

για το πρόβλημα που εμφανίζεται στο του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών, το οποίο πλημμυρίζει από , διέταξε η εισαγγελέας, καθώς διερευνάται η περίπτωση αμέλειας του εργολάβου που κατασκεύασε το , αλλά και της Επιτροπής που υπέγραψε για την παραλαβή του.

Ειδικότερα το 2015 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου κτιρίου που θα στέγαζε το Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών, και ήδη από τους πρώτους μήνες που λειτούργησε το σχολείο, εμφανίστηκαν και τα πρώτα προβλήματα.

Η διευθύντρια του εκπαιδευτηρίου με έγγραφα της προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, συνοψίζοντας τους πέντε μήνες λειτουργίας ανέφερε πως κάθε φορά που έβρεχε, πλημμύριζε το υπόγειο του κτιρίου, και παράλληλα εμφανίζονταν διαρροή πετρελαίου από τον καυστήρα.

Μάλιστα υπέβαλλε αίτημα να τοποθετηθεί και δεύτερη αντλία για να μαζεύει τα νερά, από την στιγμή που η πρώτη δεν ήταν ικανή να το πετύχει.

Η μετα του σχολείου έγινε την άνοιξη του 2015 και τα προβλήματα ξεκίνησαν από το φθινόπωρο, με την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας να ζητά από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, να παρέμβουν για να αποκαταστήσουν τις που εμφανίζονταν.

Το 2016 η Επιτροπή προσωρινής παραλαβής του έργου διαπίστωσε κακοτεχνίες σε κουφώματα του σχολείου, αλλά χωρίς να κάνει κάτι για το υπόγειο.

Έτσι η μέσω της προκαταρκτικής, ζητά από τον Πταισματοδίκη να διερευνήσει εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της πλημμύρας από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος, και αν υπάρχει πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Θα κληθούν να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις τα μέλη της επιτροπής προσωρινής, αλλά και της οριστικής παραλαβής του έργου, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους υπέγραψαν το πρωτόκολλο της παραλαβής, αλλά και σε τι ενέργειες προχώρησαν για να λύσουν τα κτιριακά προβλήματα.

 

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση