Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για δικαστικό συμπαραστάτη ανηλίκων
Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για δικαστικό συμπαραστάτη ανηλίκων

Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για δικαστικό συμπαραστάτη ανηλίκων

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, προκάλεσε ανώνυμη καταγγελία που υποβλήθηκε στην αστυνομία κατά δικαστικού συμπαραστάτη ανηλίκων, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σκοπός είναι να διερευνηθεί κατά πόσο διεπράχθη το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο, καθώς η υπόθεση αφορά την περίπτωση δύο ανήλικων αδελφών στο Βόλο, η μητέρα των οποίων απεβίωσε και η τύχη του πατέρα είναι άγνωστη.

Το Τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο, όρισε δικαστικό συμπαραστάτη, που είναι υπεύθυνος για εκπροσώπηση των δύο αδελφών σε δικαστικές υποθέσεις και για να προασπίζεται τα συμφέροντά τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε τον Οκτώβριο, ο δικαστικός συμπαραστάτης εγκαταλείπει τα δύο παιδιά και δεν έχει τη δέουσα συμπεριφορά απέναντί τους, ενώ υπάρχουν αιχμές και κατά του Τριμελούς Εποπτικού Συμβουλίου, που είναι δικαστικό όργανο, που δεν ελέγχει τον δικαστικό συμπαραστάτη.

Η Εισαγγελία ζητά από την Αστυνομία να διερευνηθεί αν συντελείται το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση