Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για διαγωνισμό του Γηροκομείου
Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για διαγωνισμό του Γηροκομείου

Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για διαγωνισμό του Γηροκομείου

Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε η Εισαγγελία του μετά από του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου σχετικά με διαγωνισμό που διενήργησε το Γηροκομείο στις 4 Ιουνίου για την χαμηλή τιμή εκκίνησης πώλησης ακινήτου ιδιοκτησίας του, που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματική του αξία βάσει εκτίμησης που είχε γίνει πριν από περίπου 9 χρόνια.

Ειδικότερα ο δήμαρχος υπέβαλλε την στην Εισαγγελία επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ότι η τιμή εκκίνησης για την πώληση ακινήτου που άνηκε στο Γηροκομείο, ήταν χαμηλότερη από την τιμή της αντικειμενικής του αξίας, μετά από σχετική εκτίμηση που είχε πραγματοποιηθεί το 2011.

Έτσι ζητά να διερευνηθούν εάν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες αναφορικά με τον διαγωνισμό, ενώ μέσω της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί εάν προκύπτει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας στην υπηρεσία.

Ο φάκελος της υπόθεσης ανατέθηκε σε πταισματοδίκη που θα καλέσει για τον πρόεδρο του Γηροκομείου Παύλο Πάνο, και άλλους εμπλεκόμενους.

Στο μεταξύ ο κ. Πάνος επισημαίνει ότι το ακίνητο για το οποίο ο έκανε καταγγελία, είναι ένα οικόπεδο μεταξύ του γηπέδου του Σαρακηνού και του πεδίου βολής των Πεζοναυτών, στη θέση «Καζανάκι», το οποίο πωλήθηκε σε ενδιαφερόμενο ιδιώτη.

Όπως είπε για να εκποιήσει το Ίδρυμα ένα ακίνητο, λαμβάνονται υπόψη τόσο η αντικειμενική του αξία, όσο και η εκτίμηση ορκωτών μηχανικών, ενώ υπογράμμισε ότι και στις δύο περιπτώσεις, το ακίνητο πωλήθηκε πάνω και από τις δύο αυτές ».

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου ανέφερε πως η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι 60.000€ , η εκτίμηση των ορκωτών λογιστών ήταν να πωληθεί στις 48.000€ και τελικά το ακίνητο πωλήθηκε, πριν περίπου ένα μήνα στο των 70.000€, που είναι επωφελές για το ίδρυμα.

Ο κ. Πάνος τόνισε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν μπορεί να οικοδομηθεί, καθώς περνούν αγωγοί ρεύματος υψηλής τάσης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα λειτουργήσει ως φορτηγών αυτοκινήτων.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση