Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για διαγωνισμό του Γηροκομείου
Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για διαγωνισμό του Γηροκομείου

Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για διαγωνισμό του Γηροκομείου

Προκτρκτική έρευνα ξεκίνησε η Εισαγγελία του Βόλου μετά από του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου σχετικά με διαγωνισμό που διενήργησε το ηροκομείο Βόλου στις 4 Ιουνίου για την χαμηλή τιμή εκκίνησης πώλησης ακινήτου ιδιοκτησίας του, που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματική του αξία βάσει εκτίμησης που είχε γίνει πριν από περίπου 9 χρόνια.

Ειδικότερα ο δήμαρχος υπέβαλλε την στην Εισαγγελία επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα τοπικής εφς ότι η τιμή εκκίνησης για την πώληση ακινήτου που άνηκε στο ηροκομείο, ήταν χαμηλότερη από την τιμή της αντικειμενικής του αξίας, μετά από σχετική εκτίμηση που είχε πραγματοποιηθεί το 2011.

Έτσι ζητά να διερευνηθούν εάν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες αναφορικά με τον διαγωνισμό, ενώ μέσω της ς θα διερευνηθεί εάν προκύπτει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας στην υπηρεσία.

Ο φάκελος της υπόθεσης ανατέθηκε σε πταισματοδίκη που θα καλέσει για κατάθεση τον πρόεδρο του Γηροκομείου Παύλο Πάνο, και άλλους εμπλεκόμε.

Στο μεταξύ ο κ. Πάνος επισημαίνει ότι το ακίνητο για το οποίο ο Δήμος Βόλου έκανε καταγγελία, είναι ένα μεταξύ του γηπέδου του Σαρακηνού και του πεδίου βολής των Πεζοναυτών, στη θέση «Καζανάκι», το οποίο πωλήθηκε σε ενδιαφερόμενο ιδιώτη.

Όπως είπε για να εκποιήσει το Ίδρυμα ένα ακίνητο, λαμβάνονται υπόψη τόσο η αντικειμενική του αξία, όσο και η εκτίμηση ορκωτών μηχανικών, ενώ υπογράμμισε ότι και στις δύο περιπτώσεις, το ακίνητο πωλήθηκε πάνω και από τις δύο αυτές τιμές».

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου ανέφερε πως η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι 60.000€ , η εκτίμηση των ορκωτών λογιστών ήταν να πωληθεί στις 48.000€ και τελικά το ακίνητο πωλήθηκε, πριν περίπου ένα μήνα στο ποσό των 70.000€, ποσό που είναι επωφελές για το ίδρυμα.

Ο κ. Πάνος τόνισε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν μπορεί να οικοδομηθεί, καθώς περνούν αγωγοί ρεύματος υψηλής τάσης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα λειτουργήσει ως χώρος στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση