Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για αλλοδαπούς που αναγνωρίζουν παιδιά άλλων…
Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για αλλοδαπούς που αναγνωρίζουν παιδιά άλλων…

Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για αλλοδαπούς που αναγνωρίζουν παιδιά άλλων…

Προκαταρκτική διέταξε ο προϊστάμενος της ς Πλημμελειοδικών Βόλου, μετά από εγκύκλιο που εξέδωσε η επικεφαλής της ς του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, για να διαπιστωθεί εάν και στη Μαγνησία, προσεγγίζουν νεαρές αθίγγανες, που πρόσφατα έχουν γεννήσει, προβαίνοντας σε αναγνώριση πατρότητας, ώστε να εξασφαλίζουν παραμονής στην χώρα.

Συγκεκριμένα από 2014 και μέχρι τώρα, υπάρχουν καταγγελίες πως διάφοροι άνδρες, κυρίως υπήκοοι Μπαγκλαντές και Πακιστάν, προσεγγίζουν γυναίκες Ρομά που έχουν γεννήσει πρόσφατα, και με χρηματικό αντάλλαγμα, μεταβαίνουν σε συμβολαιογραφικά γραφεία προχωρώντας σε εκούσια αναγνώριση πατρότητας των παιδιών.

Σκοπός τους είναι να εξασφαλίσουν δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα, ή σε άλλες περιπτώσεις να ανανεώσουν την διαμονής τους που λήγει.

Η εξέταση ανατέθηκε σε πταισματοδίκη που θα καλέσει για τους ληξίαρχους της Μαγνησίας, ενώ θα γίνει και στα βιβλία των Ληξιαρχείων, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις στο νομό.

Έτσι θα διερευνηθεί από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό, η πιθανή διάπραξη των αδικημάτων της ς και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται πως το έναυσμα δόθηκε μετά από εγκύκλιο που απέστειλε, μεταξύ άλλων και στην Εισαγγελία του Βόλου, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση