Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για αλλοδαπούς που αναγνωρίζουν παιδιά άλλων…
Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για αλλοδαπούς που αναγνωρίζουν παιδιά άλλων…

Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για αλλοδαπούς που αναγνωρίζουν παιδιά άλλων…

Προκαταρκτική διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών , μετά από εγκύκλιο που εξέδωσε η επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, για να διαπιστωθεί εάν και στη Μαγνησία, αλλοδαποί προσεγγίζουν νεαρές , που πρόσφατα έχουν γεννήσει, προβαίνοντας σε πατρότητας, ώστε να εξασφαλίζουν άδεια παραμονής στην χώρα.

Συγκεκριμένα από 2014 και μέχρι τώρα, υπάρχουν καταγγελίες πως διάφοροι αλλοδαποί , κυρίως υπήκοοι Μπαγκλαντές και Πακιστάν, προσεγγίζουν γυναίκες Ρομά που έχουν γεννήσει πρόσφατα, και με χρηματικό αντάλλαγμα, μεταβαίνουν σε συμβολαιογραφικά γραφεία προχωρώντας σε εκούσια πατρότητας των παιδιών.

Σκοπός τους είναι να εξασφαλίσουν δικαίωμα διαμονής στην , ή σε άλλες περιπτώσεις να ανανεώσουν την άδεια διαμονής τους που λήγει.

Η εξέταση ανατέθηκε σε πταισματοδίκη που θα καλέσει για κατάθεση τους ληξίαρχους της Μαγνησίας, ενώ θα γίνει και στα βιβλία των Ληξιαρχείων, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις στο νομό.

Έτσι θα διερευνηθεί από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό, η πιθανή διάπραξη των αδικημάτων της απάτης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται πως το έναυσμα δόθηκε μετά από εγκύκλιο που απέστειλε, μεταξύ άλλων και στην Εισαγγελία του , η προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση