Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για αλλοδαπούς που αναγνωρίζουν παιδιά άλλων…
Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για αλλοδαπούς που αναγνωρίζουν παιδιά άλλων…

Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για αλλοδαπούς που αναγνωρίζουν παιδιά άλλων…

Προκαταρκτική διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου, μετά από εγκύκλιο που εξέδωσε η επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, για να διαπιστωθεί εάν και στη Μαγνησία, αλλοδαποί προσεγγίζουν νεαρές αθίγγανες, που πρόσφατα έχουν γεννήσει, προβαίνοντας σε πατρότητας, ώστε να εξασφαλίζουν παραμονής στην χώρα.

Συγκεκριμένα από 2014 και μέχρι τώρα, υπάρχουν καταγγελίες πως διάφοροι αλλοδαποί άνδρες, κυρίως υπήκοοι Μπαγκλαντές και Πακιστάν, προσεγγίζουν γυναίκες Ρομά που έχουν γεννήσει πρόσφατα, και με χρηματικό αντάλλαγμα, μεταβαίνουν σε συμβολαιογραφικά γραφεία προχωρώντας σε εκούσια πατρότητας των παιδιών.

Σκοπός τους είναι να εξασφαλίσουν δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα, ή σε άλλες περιπτώσεις να ανανεώσουν την διαμονής τους που λήγει.

Η εξέταση ανατέθηκε σε πταισματοδίκη που θα καλέσει για κατάθεση τους ληξίαρχους της Μαγνησίας, ενώ θα γίνει και στα βιβλία των Ληξιαρχείων, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις στο νομό.

Έτσι θα διερευνηθεί από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό, η πιθανή διάπραξη των αδικημάτων της απάτης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται πως το έναυσμα δόθηκε μετά από εγκύκλιο που απέστειλε, μεταξύ άλλων και στην Εισαγγελία του Βόλου, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση