Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Προκαταρκτικές της Εισαγγελίας για μηνύσεις του Δημάρχου Βόλου
Προκαταρκτικές της Εισαγγελίας για μηνύσεις του Δημάρχου Βόλου

Προκαταρκτικές της Εισαγγελίας για μηνύσεις του Δημάρχου Βόλου

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Βόλου, μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος εις βάρος μιας Βολιώτισσας, για το ζήτημα των συνθηκών φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στο δημοτικό κυνοκομείο στις Γλαφυρές.

Η φιλόζωη ανάρτησε σε μπλογκ στο διαδίκτυο, κείμενο με το οποίο κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων ζώων, ενώ θα διερευνηθεί κατά πόσο η γυναίκα μπήκε με νόμιμο τρόπο στο κυνοκομείο, καθώς απαιτείται άδεια.

Ο δήμαρχος υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της για διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας και συκοφαντική δυσφήμιση, για την ανάρτηση της στο διαδίκτυο.

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε ήδη σε πταισματοδίκη, ο οποίος θα διερευνήσει κατά πόσο ευσταθούν οι κατηγορίες της δημοτικής αρχής κατά της φιλόζωης, αλλά και αν πληρούνται οι συνθήκες που ορίζει ο νόμος για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων.

Αναμένεται να κληθούν για κατάθεση τα εμπλεκόμενα μέρη και στη συνέχεια θα κριθεί εάν συντρέχουν λόγοι για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Παράλληλα ο εισαγγελέας παρήγγειλε προκαταρκτική και για δεύτερο περιστατικό με εμπλεκόμενο το δήμαρχο Βόλου, ο οποίος υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του, κατά 10 ατόμων, οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου.

Οι εν λόγω οπαδοί φέρονται να χρησιμοποίησαν εξυβριστικά και υποτιμητικά σχόλια κατά του δημάρχου, σχετικά με την ενασχόληση του με το χώρο του ποδοσφαίρου, μέσα από ανάρτηση τους σε ιστότοπο στο ίντερνετ.

Η ανάρτηση φαίνεται πως έγινε στις 28 και 29 Ιουλίου και θα διερευνηθεί κατά πόσο τελέστηκαν αυτές οι πράξεις.

Επίσης σε μια ακόμα προκαταρκτική που παραγγέλθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά του δήμου Σκοπέλου εις βάρος αλλοδαπού, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε πλαστό πιστοποιητικό διαμονής στην Ελλάδα, θα κληθεί ως μάρτυρας υπάλληλος του ΕΦΚΑ Σκοπέλου.

Ο αλλοδαπός σύμφωνα με τη μήνυση, κατέθεσε το πιστοποιητικό στην υπηρεσία και κατηγορείται για πλαστογραφία μετά χρήσης και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση