Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης
Πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

Πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

Αρχίζουν σήμερα 20 Απριλίου οι αιτήσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, δηλαδή τη επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, το επίδομα ενοικίου και την επιδότηση σίτισης.

Τα τρία αυτά   περιλαμβάνονται στον πρώτο Νόμο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή -και ψηφίστηκαν ομόφωνα- με στόχο να απαλύνει τις βαριές συνέπειες που συσσώρευσαν στη χώρα και το λαό μας τα έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών ύφεσης και λιτότητας.
Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με παροχές σε είδος που σχετίζονται με τις βασικές ανάγκες διαβίωσης, προκειμένου να ανακουφιστούν οι οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το υπουργείο έχει συνειδητά δώσει προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά, για να μην έχουν τα παιδιά, από τόσο τρυφερή ηλικία και σε καιρό ειρήνης, εμπειρίες ανέχειας και στέρησης.
Η οριστική όμως λύση του προβλήματος της ανθρωπιστικής κρίσης θα έρθει μέσα από μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική διασφάλισης της εργασίας και εφαρμογής πολιτικών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που θα στοχεύουν ειδικά στις και τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ypakp.gr και να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση