Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης
Πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

Πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

Αρχίζουν σήμερ 20 Απριλίου οι ιτήσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής ς, δηλαδή τη δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, το και την σίτισης.

Τα τρία αυτά  μέτρα περιλαμβάνονται στον πρώτο Νόμο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή -και ψηφίστηκαν ομόφωνα- με στόχο να απαλύνει τις βαριές συνέπειες που συσσώρευσαν στη χώρα και το λαό μας τα έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών ύφεσης και λιτότητας.
Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με παροχές σε είδος που σχετίζονται με τις βασικές ανάγκες διαβίωσης, προκειμένου να ανακουφιστούν οι οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το υπουργείο έχει συνειδητά δώσει προτεραιότητα στις οικογένειες με , για να μην έχουν τα , από τόσο τρυφερή ηλικία και σε καιρό ειρήνης, εμπειρίες ανέχειας και στέρησης.
Η οριστική όμως λύση του προβλήματος της ανθρωπιστικής ς θα έρθει μέσα από μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική διασφάλισης της ς και εφαρμογής πολιτικών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που θα στοχεύουν ειδικά στις ευπαθείς ομάδες και τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην του Υπουργείου Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ypakp.gr και να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά.

"Αλιεύοντας" την είδηση