Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προφυλακίστηκαν οι δύο τσαντάκηδες μετά την απολογία τους
Προφυλακίστηκαν οι δύο τσαντάκηδες μετά την απολογία τους

Προφυλακίστηκαν οι δύο τσαντάκηδες μετά την απολογία τους

Την ευθύνη στον συνεπιβάτη του επιχείρησε ν ρίξει σύμφων με πληροφορίες ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ισχυριζόμενος ότι με δική του προτροπή προχώρησαν στην επίθεση κατά μιας ηλικιωμένης γυναίκας αρπάζοντας της την τσάντα που κρατούσε, ενώ τόσο ο 33χρονος, όσο και ο 38χρονος δράστης υποστήριξαν στον ανακριτή πως την ώρα που επιτέθηκαν στις δύο γυναίκες ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, αλλά δεν έπεισαν με αποτέλεσμα να κριθούν προφυλακιστέοι μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Και οι δύο οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν για την κατηγορία της ς κατά συρροή τετελεσμένη και σε με την επιβαρυντική περίσταση της κάλυψης των χαρακτηριστικών του προσώπου τους, με τον συνεπιβάτη του δικύκλου να αποδέχεται την κατηγορία ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τα θύματα, αλλά όπως είπε λειτουργούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Ακόμα ζήτησε την επιείκεια του ανακριτή και του εισαγγελέα λέγοντας πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει επιδείξει σωστή συμπεριφορά και δεν έχει τα μπλεξίματα του παρελθόντος. Μάλιστα εργάζεται σε επιχείρηση και διαμένει με την οικογένεια του.

Από την πλευρά του ο οδηγός της μηχανής ανέφερε πως πρώτη φορά παρανόμησε, αλλά βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών χαπιών. Προσπάθησε να επιρρίψει την ευθύνη στον φίλο του, λέγοντας πως εκείνος τον παρακίνησε να το κάνουν, ενώ μετά την πρώτη αποτυχημένη να αρπάξουν την τσάντα από την 73χρονη συμφώνησαν να τα παρατήσουν.

Ωστόσο ο συνεπιβάτης, του ζήτησε να γυρίσει το δίκυκλο και μόλις το έκανε, άρπαξε την τσάντα της 79χρονης χωρίς ο ίδιος να το καταλάβει.

Είπε ότι έχει μετανιώσει και μάλιστα ήταν αυτός που υπέδειξε στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν το σημείο που άφησαν το κλεμμένο αντικείμενο, σαν ένδειξη καλής θέλησης.

Παρόλα αυτά τόσο ο 38χρονος, όσο και ο 33χρονος δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα που αποφάσισαν από κοινού την προ τους μέχρι να δικαστούν.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο δράστες συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στο Βόλο, αφού με τη χρήση ς έκλεψαν την τσάντα μιας 79χρονης που περιείχε το χρηματικό ποσό των 25 € και διάφορα προσωπικά αντικείμενα, ενώ προσπάθησαν να κλέψουν την τσάντα μιας 73χρονης, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς κόπηκε το λουρί.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του 38χρονου και το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο.

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο 40χρονος 

Προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή, ο 40χρονος από τη Νέα Ιωνία που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Χθες ο εισαγγελέας υπηρεσίας του άσκησε δίωξη για , συγκομιδή, κατοχή και ινδικής κάνναβης από μη εξαρτημένο από δράστη, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο άνδρας σε έλεγχο που έγινε σπίτι του από αστυνομικούς, είχε ποσότητες ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 395,06 γραμμαρίων, καθώς και έξι δενδρύλλια κάνναβης ένα καλλιεργήσιμο και πέντε εκριζωμένα ύψους 10εκ. περίπου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση