Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προφυλακίστηκαν για τα 99,5 κιλά χασίς ο 32χρονος και ο 38χρονος
Προφυλακίστηκαν για τα 99,5 κιλά χασίς ο 32χρονος και ο 38χρονος

Προφυλακίστηκαν για τα 99,5 κιλά χασίς ο 32χρονος και ο 38χρονος

Στην πύλη των φυλακών Κορυδαλλού πέρασαν ο 38χρονος και ο 32χρονος που διαμένουν στην Αθήνα, καθώς χθες κρίθηκαν προφυλακιστέοι μέχρι να γίνει η δίκη τους, μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα υπηρεσίας, κατηγορούμενοι για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με την πιο βαριά περίσταση του νόμου που επιφέρει ισόβιας κάθειρξης.

Ο 38χρονος σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και μάλιστα για το λόγο αυτό ζήτησε να γίνει πραγματογνωμοσύνη, ώστε να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί του, την στιγμή που σύμφωνα με έγκυρες πηγές προχθές είχε αναφέρει ενώπιον των δικαστικών αρχών ότι δεν κάνει χρήση ναρκωτικών.

Επιπλέον ο που εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρία στην πρωτεύουσα, υποστήριξε ότι αυτός δεν γνώριζε τίποτα για την ποσότητα των 99,5 κιλών ακατέργαστης κάνναβης που μετέφερε με τον 32χρονο πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, ρίχνοντας την ευθύνη στο σπιτονοικοκύρη του, ο οποίος είναι λογιστής, λέγοντας ότι εκείνος πρέπει να φόρτωσε τα ναρκωτικά.

ια το λόγο αυτό αιτήθηκε να γίνει έλεγχος αποτυπωμάτων στο φορτηγάκι.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο 38χρονος είχε αναφέρει ότι αρρώστησε η μητέρα του φίλου του και πως δανείστηκε το όχημα από το σπιτονοικοκύρη του στην Αθήνα, ώστε να μεταβούν στη , όπου διαμένει η γυναίκα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ηλικιωμένη ούτε νοσηλεύτηκε σε κάποιο νοσοκομείο, ούτε αντιμετώπιζε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ς.

Μάλιστα είπε πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που διαμένει προσφέρθηκε να τον βοηθήσει, και έτσι πήγαν σε χώρο στάθμευσης να παραλάβει το αμάξι για το επικείμενο ταξίδι στη πόλη της Μακεδονίας.

Βέβαια όπως προέκυψε ο τελικός προορισμός των δύο ανδρών ήταν η , αφού μέσα στο όχημα βρέθηκε μια υπεύθυνη δήλωση στα ελληνικά από τον άγνωστο Ιταλό που τους επέτρεπε να χρησιμοποιήσουν το φορτηγάκι για να μεταβούν στη γειτονική χώρα.

Σημειώνεται πως σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των δύο ανδρών στην Αθήνα, οι δεν εντόπισαν κάποιο επιπλέον επιβαρυντικό στοιχείο για τους κατηγορούμε.

Προχθές ο ανακριτής Βόλου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά Έλληνα που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, και ενός Ιταλού αγνώστων στοιχείων που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

Οι αρχές σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται στα ίχνη του άνδρα που εμφανίζεται ως ο αρχηγός του κυκλώματος, και οι ίδιες έγκυρες πληροφορίες υποστηρίζουν πως ο συγκεκριμένος έχει βεβαρυμμένο παρελθόν, αφού έχει κατηγορηθεί ακόμα και για , ενώ χρησιμοποιεί ψεύτικα ονόματα για να καταφέρνει να ξεγλιστρά από τη “τσιμπίδα του νόμου”.

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα και για τον Ιταλό που φέρεται ως ο ιδιοκτήτης του οχήματος ο οποίος υπάρχει πιθανότητα να είναι πρόσωπο “φάντασμα”, δημιουργημένο για να παραπλανηθούν οι αρχές, και να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα αυτού που “κινεί τα νήματα” στο παρασκήνιο, καθώς η εταιρία που δήλωσε ότι εργάζεται δεν υπάρχει, ούτε και η διεύθυνση κατοικίας του.

Υπενθυμίζεται πως στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκαναν έλεγχο σε ύποπτο αυτοκίνητο που κινούνταν στην εθνική οδό, στο ρεύμα προς , εντοπίζοντας 99,5 κιλά χασίς, που είναι από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που έχουν πέσει στα χέρια της Αστυνομίας στη Μαγνησία.

Το όχημα είχε ελληνικές πινακίδες, ενώ οι 87 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη ήταν κρυμμένες στην οροφή, που μάλιστα ήταν επενδυμένη με μόλυβδο, για να μην ανιχνεύονται τα ναρκωτικά.

Εκτός από το χασίς κατασχέθηκε το όχημα, χρηματικό ποσό που είχαν μαζί τους οι δύο άνδρες 1.170€ και δύο κινητά τηλέφωνα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση