Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Προφυλακιστέοι δύο Αλβανοί 35 και 31 ετών για διακίνηση ναρκωτικών
Προφυλακιστέοι δύο Αλβανοί 35 και 31 ετών για διακίνηση ναρκωτικών

Προφυλακιστέοι δύο Αλβανοί 35 και 31 ετών για διακίνηση ναρκωτικών

Την πύλη των φυλκών Κορυδαλλού θα περάσουν οι δύο 35 και 31 ετών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσαν κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι μέχρι τη δίκη τους μετά, από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα υπηρεσίας.

Οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 35 και 31 χρονών, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής ομάδας για διακίνηση ναρκωτικών, εισαγωγή, κατοχή πώληση και καλλιέργεια ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος.

Η κατηγορία της καλλιέργειας αφορά τα έξι δενδρύλλια κάνναβης που ήταν φυτεμένα στο που διέμεναν, στην περιοχή Άγιος Μηνάς Κάτω Λεχωνίων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν στον ανακριτή ότι είναι τοξικομανείς, και αντάλλασσαν μεταξύ τους , αλλά δεν έκαναν διακίνηση.

Οι δύο κατηγορούμενοι είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρονται να είναι μέλη εγκληματική οργάνωσης που διακινούσε κοκαΐνη από τον Δεκέμβριο του 2008 στη Μαγνησία.

Τα κέρδη του κυκλώματος από τη διακίνηση κοκαΐνης ανέρχονται σε 80.000 ως 100.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα διακινήθηκε περίπου ένα κιλό κοκαΐνης.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε στις 12:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Κ. Λεχώνια, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο , ηλικίας 33 και 24 ετών.

Ο 33χρονος που έχει ταυτοποιηθεί και έχει αρχηγικό ρόλο βρίσκεται εκτός Ελλάδος, ενώ ο κι ο 31χρονος που συνελήφθησαν είχαν αναλάβει να διακινούν τις ποσότητες κοκαΐνης στο Νομό. Η Αστυνομία εξακρίβωσε την δράση της εγκληματικής οργάνωσης, μετά από έρευνα τους τελευταίους έξι μήνες.

Σε έρευνες που έγιναν στα α και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν, μικροποσότητες κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 680 ευρώ, ένα tablet και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

ια την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ένας 54χρονος που κατείχε μικροποσότητα και ένας 37χρονος φίλος τους, με τον οποίο επέστρεφαν στο σπίτι τους στα Κ. Λεχώνια με ποδήλατα το βράδυ που συνελήφθησαν.

Ακόμα σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών σε βάρος ακόμη 80 ατόμων, τα οποία επίσης είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκτός τριών ατόμων που φέρεται να προμηθεύονταν ποσότητες κοκαΐνης από τους Αλβανούς που συνελήφθησαν και να τις διέθεταν δρώντας αυτοτελώς στην αγορά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση