Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το προφίλ του 19χρονου δράστη της επίθεσης στη Φλόριντα: Μανιακός με τα όπλα
Το προφίλ του 19χρονου δράστη της επίθεσης στη Φλόριντα: Μανιακός με τα όπλα

Το προφίλ του 19χρονου δράστη της επίθεσης στη Φλόριντα: Μανιακός με τα όπλα

Τα ελατήρια που όπλισαν το χέρι του 19χρονου Νίκολας Κρουζ προσπαθεί να ανιχνεύσει η αστυνομία της που ερευνά τα sites και τις αναρτήσεις του 19χρονου στα , πολλές από τις οποίες χαρακτηρίζονται ήδη από αξιωματικούς «πολύ, μα πολύ ενοχλητικές».

Πρώηv μαθητής του σχολείου στο οποίο σκόρπισε τον τρόμο αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 17 νεκρούς , ο Νίκολας Κρουζ, εκτιμάται ότι έφτασε στο κτίριο με τουλάχιστον ένα ημι – αυτόματο όπλο, έχοντας μαζί του αντιασφυξιογόνο μάσκα, χειροβομβίδες καπνού, ενώ στην κατοχή του είχε και πολλούς γεμιστήρες με σφαίρες.

Φρόντισε μάλιστα να ενεργοποιήσει το συναγερμό ώστε οι μαθητές να εγκαταλείψουν τις αίθουσες τους καθώς αυτός έφθανε στον τόπο του εγκλήματος.

Ο Κρουζ είχε αποβληθεί στο παρελθόν από το σχολείο επειδή είχε καυγαδίσει με τον νέο φίλο της πρώην κοπέλας του, προς την οποία ήταν πάντοτε ιδιαίτερα επιθετικός.

Μάλιστα πολλοί μαθητές του Stoneman Douglas High School δήλωναν ότι όταν άκουσαν για το περιστατικό, ο πρώτος στον οποίο πήγε το μυαλό τους ήταν ο Κρουζ.

Ο 19χρονος Νίκολας του Ιησού Κρουζ (Nicolas de Jesus Cruz) όπως είναι το πλήρες του όνομα, σύμφωνα με μαρτυρία που δημοσιεύει το Associated Press είχε στο παρελθόν νοσηλευτεί σε ψυχ κλινική στην οποία, όμως, είχε να εμφανιστεί πάνω από έναν χρόνο.

«Εδειχνε να φέρεται σαν τρελός. Του άρεσε να σκοτώνει μικρά ζώα. Είχε χάσει το μυαλό του» είπε μαθητής στο ABC, ενώ άλλη μαρτυρία σύμφωνα με το Associated Press επιβεβαιώνει ότι του άρεσε να σκοτώνει ζώα και έκανε μάλιστα σχετικές αναρτήσεις στα .

«Πολλά παιδιά στο παρελθόν αστειεύονταν ότι αυτός θα είναι που κάποια στιγμή θα αρχίσει τους πυροβολισμούς στο σχολείο» δήλωσε ο 17χρονος Μάθιου Γουόκερ.

Καθηγητής του Κρουζ δήλωσε στη Miami Herald ότι «πέρυσι είχαμε μάθει ότι του είχε απαγορευθεί να μπαίνει σε σχολεία με πλάτης. Υπήρχαν προβλήματα καθώς είχε εκτοξεύσει απειλές εναντίον άλλων μαθητών».

Οι φωτογραφίες που είχε αναρτήσει το τελευταίο διάστημα στο Instagram ο Κρουζ είναι ενδεικτικές της ψυχικής του κατάστασης.

Σε άλλες ποζάρει κρατώντας και α ενώ σε μία άλλη φαίνεται ένας πυροβολημένος, στο κέντρο, στόχος με τον ίδιο τον Κρουζ να γράφει στη λεζάντα «στα αλήθεια αξίζει να το δοκιμάσει κανείς».

O Ντάνιελ Χαφράνο, ένας  μαθητής που κατάφερε να διαφύγει σώος από την επίθεση, είπε ότι αναγνώρισε τον Κρουζ από μια φωτογραφία του στο an Instagram, στην οποία ο Κρούζ πόζαρε με ένα όπλο μπροστά από το πρόσωπό του. Ο Χαφράνο θυμάται τον Κρουζ  σαν έναν ντροπαλό μαθητή που τον έβλπεαν συχνά να πριφέρεται με την στην πλάτη.

«Ηταν ένα από εκείνα τα αλλόκοτα παιδιά, έδειχνε μοναχικός»

Η Ντακότα Μάτσλερ, μια 17χρονη μαθητρια, δήλωσε ότι είχε υπάρξει φίλη με τον Κρουζ  αλλά είχε να τον δεί πάνω από ένα χρόνο ύστερα από την του από το σχολείο.

«Σταδιακά άρχισε να φέρεται όλο και πιο αλλόκοτα, λέει η Μάτσλερ που θυμάται  τον Κρουζ να ποστάρει στο Instagram για σκοτωμούς ζώων. Νομίζω όλοι το είχαμε στο μυαλό μας: Εάν επρόκειτο να είναι κάποιος ο δράστης, θα ήταν αυτός.  Κάποια στιγμή άρχισε να τα βάζχει με τους συμμαθητές μου και να τους απειλεί. Ετσι ξέκοψα μαζί του», λέει η Μάτσλερ.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση